Nijerya'da sivrisinek ısırması sonucu sıtma virüsüne yakalanan Türk Hava Yolları (THY) kabin amiri Selda Durmaz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Nijerya'nın Lagos kentine görev uçuşu için giden THY kabin amiri Selda Durmaz, İstanbul'a dönüşte birkaç gün sonra yüksek ateş şikayetiyle bir hastaneye gitti. Grip teşhisi konan Selda Durmaz, yüksek ateşi düşmeyince bunun üzerine THY sağlık birimine başvurdu. Sıtma teşhisi konulan Durmaz, Bahçelievler'de özel bir hastanede tedavi altına alındı ve bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Sürekli kanı değişmesi gereken Durmaz'ın ailesi ve arkadaşları sosyal medya başta olmak üzere her yerde A Rh(+) kan bulmak için seferber oldu. Sıtma virüsünün tüm vücuda yayıldığı anlaşılan Selda Durmaz saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti. Durmaz'ın vefat haberini alan yakınları ve meslektaşları hastaneye akın etti.

Kabin amiri Selda Durmaz'ın cenazesi hastaneden alınarak cenaze aracıyla memleketi Bartın'a götürülmek üzere yola çıkarıldı. Durmaz'ın cenazesi Bartın'ın Kozcağız beldesinde ilkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.