UBP iktidarlarında uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı görevini sürdüren Kemal Dürüst’ün bu görevini yürüttüğü dönemlerde adı sürekli sıvaları dökülen, elektrik trafoları patlayan okullarla gündeme gelirken, yeni bakanlığında ise altyapı ve şehirlerarası yolların durumuyla ilgili başı çok ağrıyacak.

Sözler havada kaldı

Dürüst’ün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na atanmasının hemen ardından kullandığı “İddialı”  lafların havada kaldığı vatandaşın her gün trafikte yaşadığı yeni çilelerle ortaya çıkıyor. Vatandaşlar için hafta içi yoğun trafik ve altyapı eksiklikleri nedeniyle tam bir eziyete dönüşen şehirlerarası yollarda, hafta sonu ise özelliğini kaybetmiş asfaltların delik deşik hali adeta ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

İskenderun’da liman gezeceğine ülkedeki yolları gezsin!

Yeni Bakış’a yolların durumuyla ilgili şikayette bulunan bazı vatandaşlar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanımız, göreve ilk geldiği günlerde Girne-Lefkoşa Anayolu’nun Gönyeli Çemberi Mevkiine “Yonca kavşağı” yapacağını açıkladı. Bakanın bu açıklamasına konunun uzmanları “Bakan bizimle dalga mı geçiyor?” şeklinde tepki gösterinde Bakan Dürüst, bu ifadeyi bir daha kullanmadı. Aradan epeyce bir zaman geçti bu kez bakanımız İskenderun Limanı’nı ziyaret ederek, ortan aldığı ilhamla buradaki limanları düzelteceğini söyledi. Sn Dürüst ne yapacağına bir türlü karar veremiyor. Artık bu halkı süslü laflarla kandırmayı bir kenara bırakarak her gün onlarca kaza yaşanmasına neden olan şehirlerarası yollar için alışma başlatsın, vergisini ödeyen vatandaşlara bu reva görülen yazıktır, günahtır dedi.

Bu yollarda heba olan canlara yazık değil mi?

KKTC genelinde bir tane bile “Geçer” not alabilecek nitelikte şehirlerarası yol bulunmadığına dikkat çeken vatandaşlar, “Haftaarası trafik çilesinden adeta sinir hastası olan insanımız, haftasonu ise sayfiye yerlerine gitmeye çalışırken bu kez de yolların berbat durumundan ölümle karşı karşıya kalıyor, bu yollarda heba olan canlarımıza yazık değil mi? Bu yolları düzeltmek için daha kaç kişinin ölmesini bekliyorlar ?” şeklinde konuştu.