“Açık Kapı Festivali: Sivil Toplum ile bir ay” kapsamında Sivil Alan Projesi tarafından, “STÖ’ler için elverişli ortam konusunda, diğer AB ülkelerindeki iyi uygulamalarla ilgili bilgi ve farkındalık yaratmak amacıyla” uluslararası konferans düzenleniyor. 

Konferans, 19 Ekim Çarşamba günü 09.00-19.00 saatleri arasında Lefkoşa’da Bedesten’de gerçekleştirilecek.

AB tarafından desteklenen Sivil Alan Projesi’nden verilen bilgiye göre, konferans; Avrupa Kâr Amacı Gütmeyen Hukuk Merkezi (ECNL)’in de desteği ile, elverişli yasal ve finansal ortam, kamu istişaresi ve kamu finansmanı konularında görüş paylaşmak amacıyla, AB ve/veya AB’ye katılım sürecinde olan ülkelerden uzman ve kamu idaresi temsilcileri ile yerelden sivil toplum ve karar alıcıların temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Konferansın, katılımcıların Kıbrıs'taki STÖ’ler için elverişli ortamın oluşturulması konusunda bir yol haritasını görüşecekleri 5. Sivil Toplum Forumu ile sona ereceği belirtilen açıklamada, ilgilenenlerin, söz konusu konferansa ve devamındaki 5. Sivil Toplum Forumu’na katılmak için 18 Ekim’e kadar [email protected] adresine elektronik posta göndererek ya da 227 65 05 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırabilecekleri kaydedildi.

Sivil toplum örgütlerinin kapılarını gerçek anlamda halka açmasını ve etkinlikleri hakkında bilgi vererek gönüllülüğü teşvik etmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Açık Kapı Festivali”nin 24 Ekim’e kadar çeşitli sivil toplum etkinlikleriyle devam edeceği, faaliyetlerin tam takvimini indirmek için www.sivilalan.eu adresine girebileceği veya Civic Space/Sivil Alan facebook sayfasından faaliyetleri günlük olarak takip edilebileceği belirtildi.