Sivil Havacılık Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Tıp-İş’in eyleminden dolayı hava trafik kontrolörü olarak istihdam edilen 13 personelin sağlık raporu alamadığını, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 15 ay süreli Temel Hava Trafik Kursu’na katılamayacağı kaydedildi.

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yazılı ve sözlü sınavların gerçekleştirildiği ve kesin listenin oluşturulduğunu ancak söz konusu 13 kişinin atamalarının Kamu Hizmeti Komisyonu’nca yapılabilmesi için Uluslararası Sivil Havacılık kuralları gereğince bir sağlık  kurulu raporu ibraz edilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “İlgili personel sağlık kuruluna sevk edilmesine karşın  TIP-İŞ’in eylemi çerçevesinde gerekli muayene yapılmamış ve sağlık kurulu raporları da imzalanmamıştır” denildi.

Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Şube Amirliği’nde fiilen 39 personelin çalıştığı, vardiyalarda ciddi sıkıntıların yaşandığı kaydedilen açıklamada,  “Bu durum personelin fazla çalışmasını beraberinde getirmekte; hem ek mesai harcamalarının artmasına, hem de personelin aşırı yorgunluğuna neden olmaktadır. Bu da Uluslararası Havacılık kurallarının uygulanmasında ciddi sıkıntılar yaratmaktadır” denildi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile yapılan mutabakat çerçevesinde yeni istihdam edilen personelin 5 Kasım itibariyle kursa katılmak üzere Ankara’ya gitmesinin gerektiği kaydedilen açıklamada, yeni bir kursun ne zaman açılabileceğinin de belirsiz olduğu kaydedildi.