Ercan Havaalanı’na inişi sırasında tekerleği patlayan, pist içinde kaldığı için hava trafiğini durduran Pegasus’a ait yolcu uçağının tekerleğinin değiştirildiği, hava trafiğinin yaklaşık bir saat sonra normale döneceği bildirildi.

Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Şube Amiri Ali Uzunyayla, Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın patlayan tekerleğinin değiştirildiğini ve uçağın pisten çekilmek üzere olduğunu söyledi.

“Ümit ederim ki bir- bir buçuk saate kadar uçuş trafiği açılacak” diyen Uzunyayla, 10 civarında uçuşun bu olaydan etkilendiğini kaydetti.

Ankara-Ercan seferini yapan uçakta yaklaşık 170 yolcu olduğunu söyleyen Ali Uzunyayla, “Yolcular bu olayı çok fazla hissetmediklerini söyledi. Kimsenin burnu kanamadı” dedi.

“ACİL BİR DURUM OLMADI”

Uzunyayla olayla ilgili şu bilgileri de verdi:

“Biliyorsunuz uçak piste inerken önce arka tekerleklerini koyar. Bir müddet böyle devam ettikten sonra, pistin ortasına doğru, ön tekerleklerini açar. Ön tekerleğin bulunduğu dikme yer vurduğu anda uçağın tekerleği patladı, rims zarar gördü. Pistte kısa bir sürtünme oldu. Uçak durur durmaz itfaiye ekipleri uçağın yanına gitti ancak acil bir durum olmadı.”