Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, su baskınlarından mağdur olan vatandaşlar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın "Alo 101" acil hattını arayarak yardım çağrısında bulundu.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, tüm bölgelerdeki mevcut kurtarma araçları ile donanımlarını harekete geçirerek Girne bölgesindeki su baskınlarına müdahale etti.

Girne merkezde, Karaoğlanoğlu ve Edremit'te toplam 12 evde su tahliye işlemi gerçekleştirilirken, su baskını sonucu Karaoğlanoğlu ve Edremit bölgelerinde yolda kalan ve hasar gören 7 araç sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sivil Savunma ekipleri ayrıca; Girne Capital Bank ve China Bazaar bodrum katlarını basan suların tahliye işlemlerini gerçekleştirdi. 

Yağışlar nedeniyle, Girne bölgesindeki yollarda biriken suların temizlenmesi ve su baskını yaşanan binalara müdahale edilmesi çalışmalarında, Girne Kaymakamlığı, polis, itfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekipleri koordineli olarak görev yaptı.

Açıklamada, Meteoroloji Dairesi'nden alınan bilgiye göre, bu gece ve yarın da yağışların ülkede etkili olmaya devam edeceğinden, tüm vatandaşların dikkatli olması istendi.