Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, gençlere yönelik düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Bu çerçevede, Karpaz bölgesinden gelen gençler için Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'nın Esentepe'deki sosyal tesislerinde hafta sonu 2 günlük kamp düzenlendi.

Karpaz Gençlik Merkezi'nden 30 kişilik öğrenci grubu ile öğretmenlerinin katıldığı kamp, Cumartesi günü Paintball etkinliği ile başladı. Aynı gün Alevkayası-Karaağaç arasındaki parkurda Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı personeli ile doğa yürüyüşü gerçekleştiren gençler, ayrıca Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü personelinin hazırladığı 200 metrelik havai hat geçiş parkurunda, büyük bir cesaret örneği göstererek, ipler üzerinde kayarak karşıya geçiş yaptılar.

Gençlere, ilk yardım eğitimi ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgilerin de verildiği kampın ilk gününde, Yeni Erenköy Muhtarı Vahibe Özkasırga da, 1963-1974 yılları arasında Erenköy'de verilen varoluş mücadelesi ile ilgili yaşananları ve anılarını gençlere anlattı ve onlardan gelen soruları yanıtladı.

1459083351.jpg

Düzenlenen kamp çerçevesinde bugün ise Yavuz Çıkarma Plajı ve Karaoğlanoğlu Şehitliği'ni ziyaret eden gençler, Girne bölgesinin de tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldu.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kamp süresinde yaşadıkları deneyimlerini ve duygularını, Kuzeyin Sesi Radyo Vatan aracılığıyla canlı yayında dinleyicilerle paylaşan gençler, sınavlar öncesinde oldukça keyifli bir hafta sonu geçirdiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'na teşekkür etti.

1459083326.jpg

1459083280.jpg

1459083291.jpg