Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı sualtı arama kurtarma ekibi, KKTC’de ilk kez “uluslararası TSSF-CMAS dalış sertifikası” verme yetkisine sahip kurum oldu.

“Akvaryum Adam” olarak tanınan rekortmen Cem Karabay tarafından verilen 2 yıldız dalış eğitmenliği kursunu başarıyla tamamlayan 3 sivil savunma sualtı kurtarma ekibi sertifikalarını bugün aldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü ve Sivil Savunma Alsancak Plajı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen 2 haftalık teorik kurs ve TSSF As Başkanı Prof. Dr. Şamil Aktaş’ın nezaretinde yapılan sınav sonucunda, Sivil Savunma sualtı arama kurtarma ekibinden İbrahim Çağlar, Cemal Betmezoğlu ve Hüseyin Karakuş sertifika almaya hak kazandı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda gerçekleştirilen sertifika dağıtma törenine Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, rekortmen dalgıç Cem Karabay ve  Sivil Savunma personeli katıldı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Sivil Savunma olarak kendilerine bu yeteneği kazandıran Cem Karabay'a teşekkür etti. Yarımbaş, “2 yıldızlı uluslararası dalış eğitmenliği yeteneği ile hem su altı kurtarma faaliyetlerinde daha etkin olunacak, hem de KKTC gençlerine su sporları konusunda yeni imkanlar sunarak, yeni faaliyet alanları ve yeni yetenekler kazandıracağız" dedi.

Su altında en uzun süre kalma rekoru sahibi eğitmen Cem Karabay da konuşmasında KKTC'de elde ettiği dünya rekorunu anımsatarak, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na özverili ve fedakar desteğinden dolayı teşekkür etti. 

Uluslararası 2 yıldız dalış eğitmenliği ve rehberliği ile KKTC'de ilk eğitim merkezinin oluşumuna katkı sağlandığının altını çizen Karabay, bunun gençlere büyük bir fırsat doğduğunu vurguladı. Bir ada ülkesinde dalış eğitimine önem verilmesi gerekliliğini belirten Karabay, Sivil Savunmanın bu konuda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyledi.