Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, cuma günü saat 19.00’da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ilkokul öğrencilerine yönelik 4 kategoride yapılan (4, 5, 6-8 ve 9-11) 26'ncı resim, 25'inci ortaokullar ve liselerarası şiir ve kompozisyon, 3'üncü ortaokullar ve liselerarası fotoğraf, 1’inci liselerarası afiş ve 1'inci üniversitelerarası makale yazma yarışmasında kazananlara ödülleri takdim edilecek.

RESİM YARIŞMASINA 9 BİN 803 ESER

“Aile, yurt sevgisi, çalışkanlık, çevrecilik, yardımseverlik, paylaşma, trafik ve doğal afetler” konulu resim yarışmasına toplam 9 bin 803 öğrenci eserleriyle katıldı.

Ortaokullar ve liselerarası şiir ve kompozisyon yarışmalarına toplam 182 eser, fotoğraf yarışmasına 718 eser, liselerarası afiş yarışmasına 68 eser ve üniversitelerarası makale yarışmasına ise 1 eser katıldı.

Dereceye giren eserler, Milli Eğitim Bakanlığı Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeyle seçildi.

Törende öğrenci, öğretmen, müdür, hakem ve seçici kurul üyelerinden oluşan toplam 171 kişiye ödüllerinin yanı sıra takdir belgesi, teşekkür belgesi, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilecek.