Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı yetkilileri, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları bilinciyle, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Lefkoşa'da Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni, Girne bölgesinde Lapta Huzurevi'ni, İskele Bölgesinde Halk Vakfı Yaşlılar Sitesini ziyaret ederek yaşlıların ihtiyaç duyabileceği malzeme yardımında bulundu. 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt ve Gazimağusa bölgelerinde ise, bakıma ve yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen yaşlılara gıda paketleri dağıtıldı.

Yapılan ziyaretlerde, yaşlıların sorunları hakkında da bilgi alan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı yetkilileri, yaşlılar için çalışan, hizmet veren tüm derneklerin, kurumların ve yardıma muhtaç yaşlıların talepleri doğrultusunda yardıma hazır olduklarını belirtti. 
 
Açıklamada şöyle denildi:

“Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olması nedeniyle bu dönemlerinde yaşlılarımızın hatırlanması bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.”

1458909614.jpg

1458909580.jpg

1458909630.jpg

1458909569.jpg