Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, halk örgütü kadrolarında görevli, 1956 doğumlu mükelleflerine yönelik hizmet belgesi takdim törenleri sona erdi.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, hizmet belgesi takdim törenleri 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt ve Girne Bölge Müdürlüğü bünyesindeki halk örgütü mükelleflerine yönelik gerçekleştirildi.

Bu yıl düzenlenen hizmet belgesi takdim törenlerinde, toplam 445 halk örgütü mükellefine hizmet belgesi takdim edildi.

Söz konusu törenlerin sonuncusu dün akşam Girne Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Uluslar arası Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Törene, Milli Eğitim ve Kültür  Bakanı Özdemir Berova, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara ve Girne Polis Müdürü Ali Adalıer katıldı.

Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösteri gerçekleştirdiği törende mükelleflere hizmetlerinin göstergesi olarak ailelerinin huzurunda hizmet belgeleri ve anı plaketi takdim edildi.

1464961792.jpg

BEROVA: “SİVİL SAVUNMA ÜLKENİN EN ÖNEMLİ VE GÖZDE KURUMLARINDAN”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova törende yaptığı konuşmada, Sivil Savunma Teşkilatı’nın ülkenin en önemli ve en gözde kurumlarından olduğunu kaydetti.

“Sivil Savunma Teşkilatı, sivil insanlarımıza savaş anında ne yapılması konusunda bir örgütlenme çalışması yapma teması yanında, doğal afetlerden birçok konuya her zaman halkın içerisinde olan ve halkla el ele vererek kucaklaşmış bir teşkilattır. Hal böyle olunca biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu güzide teşkilatımız ile birlikte yakın bir işbirliği içerisindeyiz” diyen Berova, Sivil Savunma il birçok ortak projeye imza attıklarını hatırlattı.

Sivil Savunma Teşkilatı’na bu projeler için teşekkürü eden Berova, bu işbirliğinin bundan sonraki yıllarda da artarak, devam edeceğini ifade etti.

Berova konuşmasına şöyle devam etti:

“Halk örgütü olarak, bugün hizmetinizi alarak hizmet belgesi almaya hak kazanmış siz değerli büyüklerimiz, burada bu grup adına bu konuşmayı yaparken, bir büyüğümüz şöyle bir ifade kullandı, biz buradan ayrılıyor değiliz, biz sadece hizmet süremizi tamamlamış bulunmaktayız. Ben onun da ifadelerinden şunu anlıyorum ki, heyecanını ve bu örgüt içerisinde yapmış oldukları hizmetlerin bundan sonra da devamının gelmesi durumunda, tekrar hizmet için göreve talip olduklarını anladım. Bu durumunda, bu kurumun ne kadar içtenlikle ve ne kadar güzel işlere imza attığını gördük.

Hizmet belgesi almaya hak kazanan büyüklerimiz, cumhuriyetimizin kuruluşundan önce 1974 yılındaki Mutlu Barış Harekâtı içerisinde de aktif görev alan insanlarımız, çektikleri cefalar ve zorluklarla bir sonraki nesle daha rahat, daha onurlu ve daha geleceğe güvenle bakan bir cumhuriyet kurma olgusu içerisinde yer alan değerli büyüklerimizdir. Ben hepsini bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı kutluyorum ve kendilerine buradan teşekkürü bir borç biliyorum.  Bundan sonra da bu ülke adına yapacakları daha çok şey olduğuna inanıyorum.”

1464961899.jpg

YARIMBAŞ: “ÇOK CİDDİ İDDİALARIMIZ YOK AMA ÇOK CİDDİ VE BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ise yaptığı konuşmada, törenlerde duygusal anlar yaşandığını dile getirdi.

“Cumhurbaşkanımız da ilk törene gelmişti ve şunu söylemeden geçemeyeceğim, 60 yaş orta yaş, erken, daha çok yapacak işleriniz var dedi” diyen Yarımbaş, yaş haddinin 70’e çekilmesinin yararlı olacağını anlattı.

Sivil Savunma Teşkilatı olarak, vatan ve millet için güzel işler yapmaya çalıştıklarını anlatan Yarımbaş, sivillerin can ve mal güvenliği için çalışmak yanında pek çok sosyal faaliyet düzenlediklerini anlattı.

Yarımbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne yaptığımız çok açık ve nettir. Çok ciddi iddialarımız yok ama çok ciddi ve büyük hayallerimiz var.  Bu hayallerimiz vatanla ilgili bayrakla ilgili halkımızın korunmasıyla ve bir daha o eski günlerin yaşanmamasıyla ilgili, milli kültürün, milli bilincin geliştirilmesiyle ilgili çok ciddi, büyük hayallerimiz var ve biz bu hayallerimizin peşinden koşuyoruz.

Bu koşma esnasında da siyasetten uzak duruyoruz, bizim siyasetle hiçbir işimiz yok, siyasetin de kötü olduğunu söylemiyorum ama bizim işimizde siyaset olamaz,  siyasetin çok dışında halkımızın çok içinde ve kalbindeyiz, böyle bir anlayışımız var. Tabi birçok alanda faaliyet gösteriyoruz, bu faaliyet alanları hepimize kanunen verilen görevler çerçevesindedir. Sayımız çok az, bunu hep söylüyorum 178 kişiyiz, ama arkamızda görmüş olduğunuz kahramanlar var, karşılıksız hizmet veren bu vatana bu duyguyu bize yaşatan bir grup var ve bizim asıl gücümüzde onlardan kaynaklanıyor, onları tekrar saygıyla selamlıyorum ve bu büyüklerimizin de ellerinden öpüyorum.

Bazen biz bu işleri yaparken de, bunu anlayamayan insanlar çıka biliyor; ‘sivil savunma ne yapıyor, okulları kışlaya mı çeviriyor gibi laflar olabiliyor çok da kaale almıyoruz ama, bazen nezaket sınırlarını zorluyorlar, biz de o zaman üzülüyoruz ama bir haftadır herhalde bu olayı biliyorsunuz, birisi çıkıp çok düşünmeden ve incelemeden bir laf etti.  Ben de  geçen hafta Gazimağusa’daki törende, biz halkın içinden geldik, sivil savunma da halkın malıdır, eğer cevap verecekse halk cevap versin dedik ve biz sivil savunma olarak halkın bir kurumu olduğumuz için onlara da cevabı halk verdi, ondan dolayı da  bütün halkımıza şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Daha yapacak çok işimiz var, dediğim gibi 60 yaş erken bunu düzeltiyoruz 70 ve 80 diyoruz hep birlikte daha güzel işler yapacağız. Her zaman çağırdığımızda geleceğinizi biliyoruz.”

Olumlu eleştirilere her zaman çık olduklarını da vurgulayan Yarımbaş, “ Yıllarca,  ömrü boyunca bu vatana hizmet etmiş insanlara ben tekrar saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yeni hayatlarında çocuklarıyla güzel günler geçirmelerini diliyorum” dedi.

Törenlerde halk örgütü mükellefleri adına konuşan bölge amirleri de, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolarında görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini, bayrağı daha genç arkadaşlarına devredeceklerini belirterek, yasal olarak yaş haddi nedeniyle hizmet belgelerini alsalar da sivil savunma görevlerinden ayrılmadıklarını her zaman göreve hazır olduklarını vurguladılar.

Tören kokteyl ile sona erdi.

1464961843.jpg

1464961924.jpg

1464961938.jpg