HÜR-İŞ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu mesajında,  Ankara’da gerçekleşen terör olayını kınadı.

“Amacı ne olursa olsun her türlü terör eylemini nefretle kınıyor,  yapan ve destekleyenleri lanetliyoruz” diyen Latifoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

HAZİNE-SEN

Hazine Çalışanları Sendikası’nın  (Hazine-Sen) mesajında   Ankara’daki patlamanın  derin üzüntü yarattığı belirtilerek “Terörü bir hak arama aracı olarak görenleri, çıkarları uğruna destek verenleri, terörden faydalanmayı umut ederek bu vahim olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz” denildi
Mesajda,  çok sayıda siyasi parti, sendika, dernek ve STK'nın desteklediği Emek Barış ve Demokrasi Mitinginde düşüncelerini özgürce ifade etmek adına toplanan insanlara karşı gerçekleştirilen saldırının  terörün korkunç yüzünü bir kez daha gün yüzüne çıkardığı ifade edilerek, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileği iletildi.

SANATÇI VE YAZARLAR BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği Başkanı Ümit İnatçı da, demokrasi  ve halkların kardeşliği için barışçıl duygularla toplu gösteri yapma hakkını kullanan insanların karanlık güçler tarafından katledilmesinin herhangi bir insanlık ve medeniyet tarifine sığmadığını belirterek,  Ankara’daki bombalı saldırının insanlığa ve barışa yapılan vahşi bir saldırı olduğunu kaydetti.

İnatçı,  katliamlara sebep olan ve yapan zihniyetleri lanetlediklerini dile getirdi.

MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞİ

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş de “Türkiye’nin gelişmesine engel olmak, birliğini bozmak ve çatışma ortamına sokmak için Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı nefretle kınar,  bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.

Ergüneş, Türkiye’nin   gereken sağduyuyu sergileyerek ve ülkenin birliğini, dirliğini, düzenini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğine inanç belirtti.