Suna Erden

Değirmenlik-Girne dağ yolunda önceki sabah meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden minibüs şoförü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel, minibüste yolcu olarak bulunan 16 yaşındaki Sude Demirkıran dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Mutluel ile Demirkıran Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazada yaşamını yitiren İlayda Yeliz Öztürk’ün ise bugün Lefkoşa’da toprağa verilmesi bekleniyor. 

SİYASİLERDEN AZ KATILIM OLDU 

Cenaze törenine Demirkıran’ın okul arkadaşları, yakınları, Mutluel’in aile yakınları, iş arkadaşları ve dostları katılırken çok az sayıda siyasi ismin törene katıldığı gözlemlendi. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC eski Başbakanı Ömer Kalyoncu ile Milletvekilleri Zorlu töre ile Ersin Tatar cenazeye katılırken, cenaze namazında arka saflarda yer aldı. 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU 

Çocuk yaşta hayatını kaybeden Sude’nin annesi, kızının tabutuna sarılarak “Ne olur kalk” diye haykırdı. Annenin feryatları, cenaze törenine katılan herkesin yüreğini dağladı. Demirkıran’ın babası ise dakikalarca gözyaşı döktü. Mutluel ve Demirkıran’ın cenaze törenine katılan çok sayıda seveni ise, “Bu acının tarifi yok. Bizim içimize ateş düştü. Başkasının da canı yanmadan, yetkililer önlem alsın” dedi.

dad6a65.jpg

asa54da6d546.jpg

qe64qwe4655.jpg