Dünya’da çatışmalar, terör saldırıları, ekonomik kriz ve mülteci sorunlarıyla dolu geçen 2015’in tamamlanmasına saatler kaldı.

Dünya da, Kıbrıs da gözünü, umutlarını ve güzel beklentilerini 2016’ya yöneltti.

Ülkedeki vatandaşların birçoğu, 2016’nın karşılanacağı 31 Aralık Perşembe akşamıyla ilgili programlarını yaptı.

Devletin zirvesinin programı da belli oldu.

Buna göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu, yeni yılı evlerinde, aileleriyle geçirecek.

Yeni yılı evinde ya da dışarıda karşılayacak vatandaşların kutlamalarının sorunsuz geçmesi için Kaymakamlıkların ilçe emniyet kurulları da tedbirlerini ve uyarılarını duyurdu.

Bu arada kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının dün ödenmesiyle sokaklar da hareketlendi.

YENİERENKÖY’DE SORUNLAR TATLIYA BAĞLANDI

13’üncü maaşla ilgili henüz bir ödeme yapılmazken, grevde olan Yenierenköy Belediyesi çalışanları ve ürün bedellerinin ödenmesini bekleyen çiftçilerin durumu dün hükümetin aldığı kararlarla tatlıya bağlandı.

Meteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, kutupsal soğuk hava Rusya üzerinden bölgeye sokuluyor. Buna göre, yeni yılın son günü olan yarın hava parçalı çok bulutlu yer yer sağanak yağmurlu olacak. 1 Ocak Cuma günü görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ise Türk Ajansı Muhabiri’ne (TAK) otellerdeki doluluk oranları konusunda açıklama yaptı.

Aktığ, Aralık ayında tüm otellerdeki doluluk oranının yüzde 45 olduğunu kaydederek, yılbaşı tatilindeyse 5 yıldızlı tesislerdeki doluluk oranını yüzde 92, diğer tesislerdeki doluluk oranını ise yüzde 76  olarak verdi.

Hüseyin Aktığ, “Yılbaşında otellerdeki genel doluluk oranı yüzde 84” dedi.

“Büyük tesislerdeki doluluk oranı beklenen düzeyde” ifadesine yer veren Aktığ, “Küçük tesislerdeki doluluğun düşük olması turizm politikasının tüm yıla yayılmadığını ve daha yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.