AKINCI: “YENİ YILA GENÇ KUŞAKLARIMIZA BARIŞ İÇİNDE YEPYENİ BİR GELECEK YARATMA ARZUSU VE UMUDUYLA GİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni yıla, Kıbrıs sorununu artık geride bırakma kararlılığı ve genç kuşaklara barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusu ve umuduyla gireceklerini söyledi.

Akıncı, “Büyük bir değişimi gerçekleştirip, yeni bir gelecek yaratmayı Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak elbirliğiyle başarabileceklerine” vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2015 yılını geride bırakıp yeni bir yıla girerken, geride bıraktıkları yılın, dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle bölgede savaşın ve istikrarsızlığın yarattığı acıları yüreklerinde hissettikleri bir yıl olduğunu kaydetti.

Sahile vuran cansız çocuk bedeninin yarattığı travmayı hiç kimsenin unutmasının mümkün olmadığını belirten Akıncı, böylesi bir ortamda yarım yüzyıldır çözümsüz kalan Kıbrıs konusunda yoğun bir müzakere süreci yaşadıklarını ve 2015’te çözüm yolunda mesafe aldıklarını dile getirdi.

Akıncı, henüz tüm güçlükleri aşamadıklarını ancak aynı kararlılıkla devam ederek ve birbirlerini anlama çabasını sürdürerek 2016 yılında çözüme ulaşmalarının mümkün olduğunu belirterek, şu görüşlerini paylaştı:

“Yeni yıla, Kıbrıs sorununu artık geride bırakma kararlılığı ve genç kuşaklarımıza barış içinde yepyeni bir gelecek yaratma arzusu ve umuduyla giriyoruz. Büyük bir değişimi gerçekleştirip, yeni bir gelecek yaratmayı Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak elbirliğiyle başarabiliriz. 2016’da Kıbrıs Türk toplumu ve Kıbrıs Rum toplumuna; Maronit, Ermeni, Latin, hangi kökenden olursa olsun tüm dünya insanlarımız ile dünya insanlığına barış, huzur ve mutluluk diliyorum.”

SİBER: “2016’NIN SORUNLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ BİR YIL OLMASINI VE HERKESİN DEMOKRASİ İÇİNDE, MUTLU VE HUZURLU YAŞAMASINI DİLERİM”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2016’nın hem ülkede, hem dünyada sorunların çözüldüğü bir yıl olması ve herkesin yaşam sürdüğü yerde demokrasi içinde, mutlu ve huzurlu yaşaması dileğinde bulundu.

Siber, “Daha güzel bir dünya mümkün; bunu gerçekleştirebilmenin yollarını arayıp bulmak tüm dünya liderlerinin ve uluslarının ortak gailesi ve çabası olmalıdır” dedi.

Sibel Siber, yayınladığı yeni yıl mesajında, geçen yılda yaşanan güzel olayların yanında 21. yüzyılda yaşanmaması gereken insanlık dışı olaylarla sarsıldığını belirtti.

Geçmişte olduğu gibi 2015’te de terör, şiddet, savaş ve göçlerin devam ettiğini kaydeden Siber, “Sahilde yatan Aylan'ın o küçücük cansız  bedeni,  tüm masumiyetiyle bize dünyanın çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

Siber, “2016 yılında, kendimiz, sevdiklerimiz, ülkemiz ve dünyayla ilgili güzel düşlerimizin gerçekleşmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

Sibel Siber, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki yılın hem ülkemizde hem dünyada sorunların çözüldüğü bir yıl olmasını; herkesin yaşam sürdüğü yerde demokrasi içinde,mutlu ve huzurlu yaşamasını diliyorum. Daha güzel bir dünya mümkün; bunu gerçekleştirebilmenin yollarını arayıp bulmak tüm dünya liderlerinin ve uluslarının ortak gailesi ve çabası olmalıdır. Sevdiklerinizle birlikte sevgi , saygı ve birliktelik ruhuyla güzel bir yeni yıl geçirmenizi diliyorum”

“KIBRIS TÜRK HALKI OLARAK 2016’DAN EGEMEN, EŞİT, EKONOMİK İLİŞKİLERİ GÜÇLÜ, DÜNYAYLA ENTEGRE OLMUŞ BİR YAŞAM ARZU EDİYORUZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, yayımladığı yeni yıl mesajında, “Kıbrıs Türk halkı olarak 2016’dan, egemen, eşit, ekonomik ilişkileri güçlü, dünyayla entegre olmuş bir yaşam arzu ediyoruz” dedi.

Denktaş, “Bu hedefe ulaşabilmemizin tek yolu devletimize her zamankinden çok sahip çıkarak, halkımıza çok daha iyi hizmet vererek yolumuza devam etmektir” ifadesine yer verdi.

Mesajında, “Yeni yıl yeni bir başlangıç, yeni umutlar, daha çok huzur ve mutluluk, güvenli bir gelecek, huzurlu bir ortam, refah seviyesi yüksek bir toplum kurmakla mümkündür” ifadesini kullanan Denktaş, “Bu da, farklılıklarımızın farkına vararak hoşgörü çerçevesinde el birliği ile çalışmayı gerektirir” dedi.

Denktaş, “Ana muhalefet görevini üstlenen Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak biz var olan bu sorumlulukları dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de üstlenmeye hazırız” ifadesine yer verdi.

“TEMENNİNİN ÖTESİNDE SAVAŞSIZ BİR DÜNYA UMUT EDİYORUZ”

Serdar Denktaş mesajında şunları da kaydetti:

“2015 yılı içerisinde dünyada yaşanan açlık, sefalet ve çok daha kötüsü savaşın şahidi olmuş, ötesinde savaşı yaşamış bir toplum olan Kıbrıs Türk Halkı olarak temennimiz, dünya barışının ve istikrarın sağlanması olacaktır. Bu nedenle temenninin ötesinde ‘Savaşsız bir Dünya’ umut ediyoruz.

Bir kez daha yeni umutlarla ‘Merhaba’ diyeceğimiz 2016 yılının ülkemize, milletimize ve ırkı, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, rengi her ne olursa olsun bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve sağlık getirmesi en önde gelen beklentimizdir.

Yeni yılın bizlere geçmişin olumsuzluklarını unutturacağı, birlik ve beraberlik içinde, birbirimize kenetlenmiş, daha güçlü; Devletimizi sımsıkı, birbirimizi sevgiyle kucaklayacağımız bir yıl olması dileğiyle tüm halkımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.”

GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İN YENİ YIL MESAJI:

2015 yılı sevinçleri, hüzünleri ve sıkıntılarıyla geride kalırken, ülkemiz ve şehrimiz için yeni umutlarla yeni bir yıla girecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazimağusa farklı kültürleri barındıran, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan adeta bir kültür ve medeniyet şehridir. “Sürdürülebilir kalkınma için insan odaklı hizmet” ilkesi ile hareket ederek, halkımızın refahını ve sosyal gelişiminin artırılmasını hedeflediğimiz 2015 yılında, kentin fiziki şartlarının geliştirilmesi için yeniden çalışma başlattık ve bunu altyapı çalışmaları ile destekledik.

Gazimağusa Belediyesi olarak her zaman vatandaşın yanında olduğumuzu bir kez daha yinelemek isterim. Sizlerin yaşam kalitesini artırmak, amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarda, önce sizlere ve yaşadığımız çevreyi önem verdik.

Gerçekleştirilen tüm projelerde demokrasi kültürünü benimseyip, birlik, beraberlik, barış ve hoşgörü duyguları ile çalışmalarımızı zenginleştirmiş, değişen dünyada, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek sorunlara güncel çözümler bulmayı hedefledik. Bunu 2015 yılında layıkıyla gerçekleştirdiğimize olan inancımız tamdır. Bugüne kadar sürdürülen çalışmalar,  2016 yılında da aynı kararlılıkla devam edecektir. Yalnız unutulmamalıdır ki, büyük projelerimiz ve yapacağımız tüm işler için halkımızın desteği ve gerekli durumlarda katılımcılığı oldukça önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yıla girerken hoşgörü, sevgi ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bir dünya özlemiyle yeni yılın genelde tüm insanlığa, özelde tüm vatandaşlarımıza, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.

ÖZGÜRGÜN: “KÜÇÜK HESAPLAR UĞRUNA, DEĞİŞEBİLECEK KOŞULLARA KARŞI ÖNGÖRÜDEN YOKSUN, FEVRİ ÇIKIŞLAR HALKIMIZA BÜYÜK ZARARLAR VEREBİLİR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yeni yıl mesajı yayımladı.

Mesajında “Ciddiyet, insan hayatının her alanında önemlidir belki, ancak devlet yönetiminde çok daha önemlidir” diyen Özgürgün, devlet yönetiminin, bilgi, tecrübe, öngörü ve ciddiyet yanında sabır da gerektirdiğini, “küçük hesaplar uğruna, değişebilecek koşullara karşı öngörüden yoksun, fevri çıkışların” halka zarar verebileceğini söyledi.

Özgürgün mesajında şunları kaydetti:

“Acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle bir yılı uğurlarken umutla karşılayacağımız 2016 yılının ülkemize, halkımıza ve tüm insanlığa sağlık, refah ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Yeni beklentiler ve umutlarla girilen 2016 yılında öncelikle ülkemiz, Anavatan Türkiyemiz ve tüm Dünyada sevginin ve hoşgörünün egemen olması en büyük dileğimdir.

2015 yılını uğurladığımız bugünde heyecanla, sevinçle ve büyük umutlarla yeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyoruz.

Ulusal Birlik Partisi olarak yeni yılda, ülkemizi her alanda daha ileriye taşımak, halkımızı daha refah düzeye ulaştırmak, kalıcı icraatlarla insanımızın önünü açmak ve kendi ayakları üzerinde sağlam duran güçlü bir ekonomi yaratmak en birincil görevimiz olacaktır.”

Özgürgün, çeşitli alanlarda mevcut sıkıntıların aşılmasında halkla, sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla diyalog içinde olacaklarını; akılcı, tutarlı, yapıcı ve ciddi politikalarla mutlaka çözümler üreteceklerini dile getirdi. Özgürgün şöyle devam etti:

“CİDDİYET DEVLET YÖNETİMİNDE ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR”

“Ciddiyet, insan hayatının her alanında önemlidir belki, ancak devlet yönetiminde çok daha önemlidir. Devlet yönetimi, bilgi, tecrübe, öngörü, ciddiyet yanında sabır da gerektirir. Küçük hesaplar uğruna, değişebilecek koşullara karşı öngörüden yoksun, fevri çıkışların halkımıza büyük zararlar verebileceği asla gözden kaçırılmamalıdır.

Halkımızın güven ve desteğiyle hükümet programımızda yer alanları başarıyla uygulayarak, gelecek nesillerimize güzel günleri el birliği ile yaratacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü halkımızın güvenine mazhar olmanın öneminin ve yönetim sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Kıbrıs konusundaki gelişmelerin hız kazanacağı yeni yılda Kıbrıs Türk Halkının hak ve çıkarlarının korunacağı adil, kalıcı, kapsamlı ve yaşayabilir bir anlaşma için Rum tarafının gerekli tavrı göstereceğine ilişkin umut taşımamakla birlikte, yapıcı tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.

Ulusal Birlik Partisi olarak 2016 yılının ülkemizdeki tüm sıkıntıların aşıldığı, halkımızın hak ettiği huzur ve refaha kavuştuğu sağlık dolu bir yıl olmasını dilerken, UBP’nin halkımıza hizmet yılı olacak 2016’da, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaktan ve her türlü fedakârlığı göstermekten geri durmayacağımızın kesin sözünü veriyoruz.

Umutlarımıza her birlikte, elele, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek kavuşacağız. Yeni yılınızı içtenlikle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN YENİ YIL MESAJI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkan Baki Aygü yeni yıl mesajı yayımladı.

Yayımladığı yeni yıl mesajında Aygün, 2016 yılının “halkın refah seviyesinin yükseldiği, huzur ve güven içerisinde geçtiği; tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve adalet getireceği” bir yıl olması temennisinde bulundu.

ALANLI: “2016’NIN BARIŞ, DOSTLUK, KARDEŞLİK VE SEVGİNİN YILI OLMASINI DİLERİM”

Yeni yıl dolayısıyla hükümet, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri mesaj yayımlayarak, 2016 yılının barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

ALANLI

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2016 yılının barışın, dostluğun ve sevginin yılı olmasını diledi.

Güzellikleri ve üzüntüleriyle bir yılın daha geride bırakıldığını belirten Alanlı, “Yeni umutları ve heyecanları barındırdığına inandığımız 2016’yı büyük beklentilerle karşılıyoruz. Bölgemizin de içinde olduğu coğrafyada, ülkelerin nasıl savaşa girdiği, bu savaşta ailelerin nasıl parçalandığını, üzülerek izliyoruz. Bu acı tablodan ders çıkararak, devletimize sahip çıkmak, iç çekişmeleri geride bırakarak sorunlarımıza çözüm bulmak, halkımızın birlik-beraberliğini pekiştirmek her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

2016’nın tüm dünya ve Kıbrıs için barış ve anlaşma yılı olmasını dileyen Alanlı, yeni yılın tüm insanlığa, Anavatan Türkiye’ye, ülkeye, halka, sağlık ve mutluluk getirmesini; 2016’nın barış, dostluk kardeşlik ve sevginin yılı olmasını diledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, 2016 yılının dünyaya barış getirmesini ve sağlık, mutluluk, umut ve bereket dolu bir yıl olmasını temenni etti.

Sucuoğlu, “Bir yılı daha geride bıraktığımız bugün, geleceğe giden yolun insana verilen değerden geçtiğini her daim anımsayarak, hak ile adaletin yol göstericiliğine inancımızı yitirmeden sağlam adımlarla, yeni bir yıla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

DP UG GENEL SEKRETERİ HASAN TAÇOY’UN YENİ YIL MESAJI

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluk ve heyecanının yaşandığı söyledi. Taçoy, zaman içinde insanların kendilerini yenilemeleri, yeni yılla birlikte yeni başlangıçlara adım atmaları için bir fırsat olarak değerlendirmeye başlandığını belirtti.

Taçoy, yayınladığı yeni yıl mesajında, yeni yılla birlikte yeni umutlar, güzel beklentiler, tüm dünya için iyimser dileklerin egemen olduğu bir ortam oluştuğunu kaydederek, insanların yaşama dair heveslerinin pekiştiğini ifade etti.

Beklentilerin gerçeğe dönüşmesinde bireysel ve kurumsal çalışmalarla hedeflenen yere ulaşmanın ana kaynağının yine bireyin bizzat kendisi olduğunu söyleyen Taçoy, insanın kendi mutluluğunun çevresinin mutlu ve huzurlu olması ile tam bir anlam kazanacağını vurguladı.

Taçoy, bu zamana kadar yaşanmış olumlu ya da olumsuz birikimlerin ışığında, 2016 yılının ulusa, ülkeye,  dünyaya ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği, tüm halkın ve sağlık emekçilerinin yeni yılını kutladı.

Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, mesajında, “tüm halkımızın ve sağlık emekçilerinin yeni yıllarını kutlarken, 2016 yılının, insana, insan haklarına ve hukuka saygının arttığı, adamıza barışın geldiği, sağlıktaki başsızlığın ve sistemsizliğin yerini sistemin aldığı, mutluluk ve huzurun daha çok hissedildiği bir yıl olmasını dileriz” ifadelerine yer verdi.

UBP GAZİMAĞUSA İLÇE BAŞKANI GÜNEŞOĞLU, REFAH, BARIŞ, HUZUR, BİRLİK VE AYDINLIK GÜNLER DİLEDİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçe Başkanı İsmail Güneş Güneşoğlu, 2016 yılının ülkeye ve tüm dünyaya refah, barış, huzur, birlik ve aydınlık günler getirmesini  diledi.

Güneşoğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni umutlarla, yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını hepimiz yüreğimizde taşıyoruz. 2016 yılının vatanımıza ve tüm dünyaya refah, barış, huzur, birlik ve aydınlık günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Güneşoğlu, mesajında ayrıca “Yeni yılın içte barış, siyasette güven ve huzur dengesinin kurulacağı, siyasetçilere güvenin artacağı, ülkemiz ekonomisinin yükseleceği güzel günleri getireceği umudumu taşıyorum. Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı, güzel yıllar dilerim” ifadelerine de yer verdi.

İZCAN: “2016’NIN DEMOKRASİ, ADALET VE ÇÖZÜM YILI OLMASI İÇİN KARARLI MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, 2016’nın demokrasi, adalet ve çözümün yılı olması için kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İzcan, BKP Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı yeni yıl mesajında, 2015’te halkın değişim ve çözüm iradesini güçlü şekilde ortaya koyduğunu ancak hükümetin her alanda yıkım yarattığını savundu.
2015’te ekonomik krizin derinleştiğini, çalışanların ve toplumun büyük kesiminin daha da yoksullaştığını, işsizlik ve suç oranlarının tavan yaptığını belirten İzcan, “Büyük iddialar ile hazırlanan hükümet programı yalan olmuştur. Yolsuzluk ve usulsüzlükler örtbas edilmiş, çalışanların sosyal haklarına saldırılar artmış, üreticiler kaderlerine terk edilmiş, sağlık ve eğitim çökmüş, partizanlık artarak sürdürülmüş, üçlü kararnameler ile müşavir ordusu büyütülmüş ve sivilleşme, demokratikleşme söylemleri havada kalmıştır” dedi.

İzcan, halkın Meclis’te temsil edilen partilere inanç ve güveninin kalmadığını; toplumun değişim iradesi tüm engellemelere rağmen 2016’da parlamentoya da yansıyacağını ifade ederek BKP’nin değişimin öncülüğünü yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Toplumsal yok oluş tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Kıbrıslı Türklerin tek çıkış yolunun erken federal çözüm olduğunu kaydeden İzcan, 2016 yılının çözüm yılı olması için kararlı bir şekilde mücadeleye ve müzakere sürecine destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. 

2016 yılının tüm dünya halklarına ve ülkeye barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yurttaşların yeni yılını kutladı.

SDP, DAHA FAZLA UMUT, SEVİNÇ VE MUTLULUK DİLEDİ

Sosyal Demokrat Parti (SDP), 2016’nın halka daha fazla umut, sevinç ve mutluluk getirmesini diledi.

SDP Başkanı Tözün Tunalı yeni yıl mesajında, “2015 yılı acılarıyla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2016 yılı KKTC insanına daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamımızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep bizimle olsun. Yeni yılın özelde KKTC halkına, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim” ifadelerine yer verdi.