Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında alınan karar ile Girne yeni liman ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralanan alan arkeolojik sit alanı çıktı.

Dayanışma Hareketi elde ettiği verileri basınla paylaştı.

Dayanışma'nın açıklaması şöyle:

"Bakanlar Kurulu’nun 29 Eylül 2016 tarihli toplantısında alınan karar ile Girne yeni liman ile Eziç Peanuts’ın arasında kalan ve denize sıfır 20 dönümlük arazinin, Suat Günsel’e ait Girne Üniversitesi’nin denizcilik fakültesi uygulama derslerinde kullanılması maksadıyla Suat Günsel’e 49 yıllığına kiralandığı bilgisini aldığımızı geçen gün yaptığımız açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştık.

Dayanışma olarak yaptığımız araştırmada söz konusu bölgenin Koruma Çevre Planı kapsamında, Arkeolojik Sit alanı olduğu bilgisine ulaştık. Paylaştığımız haritada görüldüğü üzere Bölgenin çevresi de aynı zamanda eski eser bölgesi dahilinde.

UBP-DP hükümetine sermaye gruplarına bu ülkenin değerlerini peşkeş çekmekten derhal vazgeçmesini ve bu trajik karardan geri dönemleri çağrısı yapıyoruz. Söz konusu bölge koruma altında bir yer olmakla beraber yasal olarak da bu yerin herhangi bir özel sermaye grubuna liman olarak verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Sessiz sedasız alınan kararlar ile ülkeyi parsel parsel satan hükümetin bu konuda kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmaya çağırıyoruz.

Takipçisi olacağız!"

İşte altında tarihi mağaraların da yer aldığı söz konusu alan:

suatson.jpg

harita3basin.jpg