Cezaevindeki bir mahkuma KKTC vatandaşlığı verildi, konu dün Mecliste gündem oldu.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, söz konusu kişinin cezaevinden çıktıktan sonra KKTC’ye daha erken dönebilmesi adına eşinin talebi üzerine, Başsavcılıktan alınan görüş doğrultusunda vatandaş yapıldığını belirtti.

Vatandaşlık konusunda hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’na gönderilen yeni yasa tasarının 3 ayaklı bir tasarı olduğunu anlatarak bilgi veren Uluçay, öngörüleri çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Mecliste söz alan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ise, Cezaevindeki bir kişinin vatandaş yapılmasını eleştirerek, bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, söz konusu kişinin cezaevinde olsa bile eşinin onunla birlikte olduğunu beyan etmesinin şapka çıkarılacak bir olay olduğunu belirterek, bu kişinin vatandaş yapılmasının eleştirilmesini yadırgadığını ifade etti.

Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Cezaevindeki kişiye verilen bu vatandaşlıkla beraber yaşama sorgusunun ortadan kaldırıldığını savunarak “bu uygulama paravan evliliklerin önünü açacak” dedi.