Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Halk Dansları Derneği’nin davetlisi olarak Mağusa Panayırı’nda gösteri yapmak amacıyla KKTC’de bulunan Slovakya Halk Dansları Topluluğu’nu kabul etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Slovakya Halk Dansları Topluluğu, Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği Geleneksel Mağusa Panayırı’nda bugün, yarn ve pazar günü sahneye çıkacak.

Slovakya ekibi Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker ile birlikte ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İsmail Arter’e ülkelerine ait el işi takdiminde bulundu.  Arter de konuk ekibe Lala Mustafa Paşa Camii ve Cümbez Ağacı’nın çerçeveli fotoğrafını hediye etti.

1472818761.jpg

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, konuyla ilgili açıklamasında, önemli çalışmalar yapan Gazimağusa Halk Dansları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Slovakya ekibini Mağusa’da görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Arter, dünyanın farklı kültürlerinin Mağusa’daki ekiplerle kültürel etkileşim içinde olmasının önemine dikkat çekti.

Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker de, daha fazla ekiple çalışmak ve kültürel paylaşım içinde olmak istediklerini ifade ederek, Gazimağusa’ya Slovakya ekibinden sonra Paraguay ekibinin de geleceğini, Büyükkonuk ve Mehmetçik’te de gösteri yapacaklarını aktardı.