Zonguldak'ta gece saatlerinde halk otobüsünü durduran kimliği belirsiz bir kişi, şoföre saldırdı. Olay anı ise, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü firmasında şoför olarak çalışan Çetin Eliyazıcı, gece 22.45 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradı. İddialara göre, Dilaver Mahallesi'ne son seferini yapan Eliyazıcı, yolcuları indirdikten sonra kimliği belirsiz bir kişi tarafından durduruldu.

Halk otobüsüne binen zanlı, güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği görüntülerde şoföre saldırdı. Halk otobüslerinin hizmet etmesinin engellendiğini söyleyen şoför Çetin Eliyazıcı ise kendisine saldıran zanlı hakkında polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Sürekli tehdit edildiklerini söyleyen Eliyazıcı, şu ifadelere yer verdi:

"3 senedir özel halk otobüsü firmasında şoförlük yapıyorum. Dün gece 22.45 sıralarında bir olay oldu. Bir şahıs tarafından arabamda saldırıya uğradım. Darba uğradım. Hakarette bulundular. Beni tehdit ettiler. Gerekçe olarak "her yerden yolcu alıp yolcu indiriyorum." Hizmet etmemiz engelleniyor. Ben her yerde yolcu indirmeyecekmişim. Yolcuları indirmiştim. Son seferimde döndüm dönüşte bu olay oldu. Gecenin bir vakti oldu. Şahıslar içkili miydi? Kafası iyi miydi? O saatte oldu. Bana saldırıda bulundular. Ben şikayette bulundum. Kamera kayıtlarımız var. Zaten onlar da olmasa hepten mahvedecekler bizi. Kamera kayıtlarını yetkililere ilettim, karakola bildirdim. Şikayetçi oldum. Gerekenin yapılması için sahip çıkılmasını istiyoruz. Hizmet ederken engelleniyoruz. Bunlar gecenin bir vakti olan bir olay. Mağdur durumda kalıyoruz. Hep tehdit altında kalıyoruz."

"BİZ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE HİZMET EDİYORUZ"

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Firması'nın sahibi Akın Kavi ise, yaşanan olaya tepki göstererek emniyet yetkililerinin gerekeni yapmasını istedi. Hizmet etmelerinin engellendiğini söyleyen Kavi, "Son sefer, son servis. Vatandaşın biri "Neden durak harici yolcu indirip bindiriyorsun?" diyor. Tehditler ediyor. Kendisini kayıtlarda izledik, saldırıya geçiyor. Bu ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir. Burada şoförün önü kesilip de son servis, orada yolcu olmuş olsaydı. Uçuruma yuvarlansaydı bunun hesabını kim verecekti. Allah'tan araçlarımız kameralı, bunları kayıt altına alabiliyoruz. Kayıtların dışında yaşanan olaylar da var. Şoför arkadaşlar zaman zaman bunları yaşıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz kanunlar çerçevesinde hizmet ediyoruz. Fakat görünen o ki kişi halen daha bulunamamış. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından şehir merkezindeki mahallelere yolcu taşıyan halk otobüsü firmasının yetkilileri, can güvenliklerinin bulunmadığını söylediler. Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şoföre “her yerden yolcu alıyorsun” dayağı

Şoföre “her yerden yolcu alıyorsun” dayağı