Çiğdem Aydın

Gönyeli’de Cuma günü düzenlenen operasyon sonucu evlerinde ve üzerlerinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’ya uyuşturucu sattıkları gerekçesi ile Arzu Yazıcı ve Cengiz Deniz gözaltına alındı. Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada aranan şahıs Yazıcı’nın zanlı Cengiz Deniz’in evinde tespit edildiği, ayrıca evde uyuşturucu madde ile cinsel gücü artırıcı haplar bulunduğu belirtildi. Polis, zanlı Arzu Yazıcı’nın 14 Nisan tarihinde Gönyeli’de yakalan zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’ya uyuşturucu sattığı gerekçesi ile arandığını, yapılan araştırma sonucu Yazıcı’nın zanlı Cengiz Deniz’in evinde kaldığını tespit ettiklerini söyledi. 

Polisi görünce pencereden uyuşturucuyu fırlattı

Polis, zanlı Deniz’in evinde arama yapmak için 16 Nisan tarihinde bir polis ekibinin gittiğini, polisi fark eden Cengiz Deniz’in evin penceresinden paket attığını belirtti. 

Zanlının eve girilerek yakalandığını ve attığı pakette yapılan incelemede içerisinde,  sentetik cannbinoıd türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 6 gram ağırlığında madde ve bir adet içerisinde sentetik cannbinoıd türü uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sigara tespit edildiğini söyledi. 

Cinsel gücü artırıcı hap bulundu

Polis, ayrıca 132 adet cinsel gücü artırıcı olduğuna inanılan hap, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan kalıntı, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan kâğıt ve iki adet sigara paketi daha bulunarak emare olarak alındığını ifade etti. Zanlı Cengiz ile birlikte Arzu Yazıcı’nın da evde tespit edilerek tutuklandığını, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın iki ayrı ayağı bulunduğunu belirterek soruşturma aşamasında zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.