Hırsızlık yaptıktan sonra yurt dışına kaçan ve 19 yıl sonra adaya dönen zanlı Adnan Kahraman’dan şok iddia:

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 1997 yılı içerisinde hırsızlık suçu işlediği iddiası ile tutuklandıktan sonra mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere teminat şartları ile serbest bırakılan, ancak yasa dışı yollardan adayı terkederek yargıdan kaçan Adnan Kahraman isimli zanlı 19 yıl aradan sonra ülkeye giriş yaparken yakayı ele verdi. 
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde dün nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Adnan Kahraman, Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine o dönemde Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan bir polis subayı ile beraber Gazimağusa Limanına geldiğini ve ülkeyi terkettiğini iddia etti.

19 yıldan sonra geri döndü

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının 1997 yılında Gazimağusa’da işlemiş olduğu sirkat suçu nedeni ile mahkeme tarafından yurtdışına çıkışı yasaklandığı halde Gazimağusa Limanı’ndan yasal olmayan yollardan yurtdışına çıktığını söyledi. 
Zanlının 16 Ocak 2016 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, KKTC’de hiçbir yasal statüsü bulunmayan zanlının, soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı: Kaçmama polis yardım etti

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Adnan Kahraman, yasa dışı bir şekilde kaçmadığını iddia ederek, “Lefkoşa Emniyetinde görevli bir polis subayı ile Gazimağusa Limanına geldim ve öyle kaçtım” şeklinde konuştu.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.