Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yıllardan beri devlet okullarına cari bütçe ayırmayan hükümetlerin, “nereden bulursan bul” mantığı ile hareket ederek, okulların ticarethaneye dönüşmesinin önünü açtıkları savundu.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, okullarda üniforma satma, kayıt ücreti alma, okul dergisi satma, çay partisi ve dayanışma yemeği düzenleme, otobüs ve kâğıt parası toplama, piyango bileti satmanın olağan işler haline getirilip, yasadışı bir şekilde devam ettiği görüşünü belirtti.

“KİLİSEDEN TOPLANAN BAĞIŞLARLA DESTEKLENEN DEVLET OKULU BİLE VAR”

Elcil, açıklamasında, “kiliseden toplanan bağışlarla desteklenen devlet okulumuz bile bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tüm bu yasadışı uygulamaların hükümet edenlerin bilgisinde olmasına rağmen görmezlikten gelinerek, giderek artan bir oranda devam ettiğini savunan Elcil, okulların faaliyetleri için gerekli bütçeyi oluşturmaya yönelik bu faaliyetlerin, bir devlet okulunda kurulan oyun alanının para ödenerek kullanılması noktasına kadar vardırıldığını belirtti.

Elcil açıklamasında, “Yapılan yanlışların üzerine gitme yerine görmezden gelen, devlet okullarına gerekli cari bütçeyi vermeyen hükümetin temel hedefi devlet okullarının kapatılması ve çocukların paralı özel okullara yönlendirilmesidir. Sendikamız bu gerçeklerden hareketle parasız, bilimsel demokratik eğitim adına mücadelesini sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.