Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün aldığı ihbar sonucu harekete geçen Narkotik Şube ekipleri, Mustafa Çözeli isimli zanlının tasarrufunda 2 kilo “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdi. 

Tanık polisin şahadetine göre uyuşturucu ile evinden çıkan zanlı aracına bindiği sırada kıskıvrak yakalandı. 
Ele geçirilen uyuşturucu maddenin değerinin 50 bin TL civarında olduğu belirtilirken, ele geçirilen miktarın binlerce genci zehirlemeye yetecek miktarda olduğu öğrenildi.

Elinin ayağının bağı çözüldü

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Fatih Kaleci, zanlı Mustafa Çözeli’nin tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve 13 Şubat 2015 tarihinde saat 16.20’de zanlının “Lemar” yakınlarındca bulunan ikametgahının önünde pusu görevine başladıklarını söyledi. 
Kaleci, zanlının saat 16.30’da elinde siyah bir poşetle ikametgahından çıktığını ve Lemar önünde, kaldırımda aracına binmeye çalıştığı esnada alıkonulduğunu anlattı.

Kaleci, zanlının elindeki siyah poşette yapılan aramada, 4 ayrı şeffaf naylon içerisinde 2 kilo ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.

Suçunu kabul etti

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve önemli itiraflarda bulunduğunu belirten Kaleci, soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınacak olan bir çok tanık ifadesinin olduğunu ve gönüllü ifadenin teyit ve tezkibinin yapılacağını söyleyerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu

Zanlının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.