Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik düzenlenen şafak operasyonunda teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan 2 polis memurunun ardından valiliğin ilan ettiği sokağa çıkma yasağı, zırhlı polis araçları ile yapılan anonsla halka duyuruldu.

Merkez Sur ilçesi Fatih Paşa Mahallesi Yenikapı Sokağında yol kesip sokak aralarına barikat kurma teşebbüsünde bulunan yasa dışı terör örgütü mensuplarına müdahale edildiği esnada güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 polis şehit oldu. Polisler, olayın ardından ara sokaklara girerek operasyonlarını genişletti. Çok sayıda zırhlı aracın ve polisin girdiği ilçeye helikopter havadan destek verdi. Yoğun bomba ve silah seslerinin yükselmesinin ardından Diyarbakır Valiliğinin ilan ettiği sokağa çıkma yasağını polis ekipleri zırhlı araçlarla anons ederek vatandaşa duyurdu. Zırhlı araçlardan vatandaşlara sık sık "Değerli halkımız siz bizim için önemlisiniz lütfen buradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yaptı.

ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Sabah saatlerinde şehit polislere yapılan saldırı sonrası düzenlenen operasyonda YDG-H üyeleri ile polis arasında zaman zaman sıcak temas sağlandı. Çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği ilçede şiddetli çatışmalar ve bomba sesleri yükseldi. İlçenin çevresini saran polis ekipleri, sokakları kapattı. Yolları ulaşıma kapatan polisler, gelen vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Bölgeye aynı zamanda çok sayıda zırhlı aracın yanı sıra çevik kuvvet polisleri sevk edildi.

Sur ilçesi ara sokaklarında operasyon devam ederken, şehit polisler için saat 14.30'da Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenleneceği belirtildi.