Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. İlçede, dün yasağın ilan edilmesinin ardından zırhlı polis aracına roketli saldırı yapılması ile başlayan çatışmalar, dün akşam saatlerine kadar aralıksız sürdü. İlçede göç de başladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından, Sur ilçesinde hendek kazıp, barikatlar kurarak, terör eylemleri gerçekleştiren PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. Etrafı surlarla çevrili ilçenin giriş ve çıkışları polis ekipleri tarafından tutulurken, dün polise yapılan saldırının ardından başlayan çatışmalar akşam saatlerine kadar sürdü. Gece ise, yer yer silah ve patlama sesleri duyulan ilçede, bugün hendeklerin kapatılması için yeniden operasyon başlatıldığı öğrenildi. Bu çerçevede, ilçeye çok sayıda polis ve zırhlı araç da sevk edildi.

BAZI VATANDAŞLAR İLÇEDEN AYRILDI

Öte yandan, ilçede yaşanan olaylar nedeniyle bazı vatandaşların dışarı çıkmak için kontrol noktalarına geldiği görüldü. Bir süre çıkışlarına izin verilmeyen vatandaşlar, daha sonra polis kontrolünde ilçeden ayrılarak, geçici olarak kentin diğer bölgelerindeki yakınlarının evlerine yerleşti.

Sokağa çıkma yasağıyla göç başladı