Suna Erden

Lefkoşa’da alkollü oldukları öne sürülen üç kişi, Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nde kızı ile birlikte yürüyen H.Ç isimli bir baba ile kızını taciz etti. H.Ç’nin kızına laf atan üç şahıs, buna tepki gösteren babasını ciddi şekilde darp etti ve aralarından biri üzerindeki silahı gösterip H.Ç’yi korkutmaya çalıştı. Olaydan sonra kaçan üç kişiden Mehmet Terkan ve Hasan Taş gözaltına alınırken üçüncü şahıs ile ortalıktan kayboldu. Polis, iki zanlıyı tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da duruşmaya çıkardı. 

KIZINA LAF ATIP, BABASINI DÖVDÜLER 

Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlılar Mehmet Terkan, Hasan Taş ve halen aranmakta olan üçüncü bir şahsın 28 Ağustos tarihinde Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nde saat 19.20 sıralarında H.Ç isimli bir şahsı ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi. Polis, üç kişinin içerisinden henüz kimliği tespit edilemeyen bir şahsın H.Ç’ye silah gösterip korkutmaya çalıştığını belirtti. Olaydan sonra H.Ç’nin şikayeti üzerine soruşturma başlattıklarını kaydeden polis, iki zanlının yakalandığını ve bir kişinin ise halen aranmakta olduğunu ifade etti. Olayın çıkış nedeninin üç zanlının H.Ç’nin yanında bulunan kızına laf atmaları, H.Ç’nin buna tepki göstermesi ve zanlıların saldırıya geçmesi olduğunu ifade eden polis, soruşturmanın sürdüğünü belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. 

BİR KİŞİ KAYIP 

Mahkeme haklarında , “kanunsuz ateşli silah tasarrufu, ciddi darp, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır hareket suçlarından” soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.