Sakarya'da sahipsiz sokak hayvanları, geçici bakımevinde klasik müzikle sakinleşiyor. 3 hafta önce başlatılan uygulama ile hayvanların daha çok sakinleştiği ve davranış problemlerinin düzeldiği görüldü.

Sakarya'da Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi'nde kalan sokak hayvanları için 3 hafta önce yeni bir uygulama hayata geçirilerek bakımevinde kalan sokak hayvanlarına her gün 2 saat klasik müzik dinletilmeye başlandı. Sokak hayvanlarının müzikle birlikte davranış problemlerinde değişiklik gösterdiği görülürken, en çok sevdikleri klasik müzikler arasında dünyaca ünlü besteciler Mozart ve Beethoven'in eserleri bulunuyor.

Klasik müziğin köpekler üzerindeki etkileri üstüne yapılan araştırmalarla seslerin hayvanlar üzerinde sanılandan çok daha kuvvetli olduğunu gösterdiğini ifade eden Veteriner Hekim Zekeriya Tütüncü, "Sert müziklerin hayvanları üzdüğünü ve kaygılandırdığını, klasik müziğin ise sakinleştirdiğini ve davranış problemlerini yok ettiğini gördük. Normalde klasik müzik dinletilmeden önce vatandaşların ziyarete sırada hayvanlar daha tedirgin oluyordu. Şimdi daha sakin ve sevecen oluyorlar. Saldırganlıkları azaldığından hem onlar için hem de vatandaş için rahat oluyor" dedi.

Sokak hayvanları klasik müzikle sakinleşiyor

Sokak hayvanları klasik müzikle sakinleşiyor

Sokak hayvanları klasik müzikle sakinleşiyor