Ülkemizde yaz mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde sokak hayvanlarının içler acısı durumu dikkat çekiyor. Sokaklarda açlık ve susuzlukla mücadele eden sokak hayvanlarına yapılacak, su ve yemek takviyeleri ile birçok hayvan daha rahat bir yaz mevsimi geçirebilecek.

Yaz mevsimi ile birlikte sıcaklıklar 40 dereceye dayandı. Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlar, özellikle yaz sıcaklarında çok zor günler geçiriyor. Açlık ve özellikle susuzluk çeken sokak hayvanlarının, sokakta gözlemlenen içler acısı durumu yürekleri dağlıyor. Oysa küçük bir katkı ile hayvanların daha rahat bir yaz mevsimi geçirebileceği hayvan severler tarafından sık sık vurgulanıyor.

Sokaklarda yaşayan çok sayıda kedi ve köpeğin açlığın yansıra susuzlukla mücadele ettiği görülürken, evlerin veya dükkanların önüne kokulabilecek, üzeri kesik bidonların ve bu su kaplarına yapılacak küçük su takviyelerinin hayvanları rahatlatacağına işaret ediliyor.

Bazı duyarlı vatandaşların ise, sokaktaki sahipsiz hayvanlar için evlerinin önüne veya çevreye su ve yemek bırakması takdir topluyor.

Hayvan severler, sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olunması konusunda çağrı yaparken, kullanılmış yoğurt kaplarıyla, plastik su kaplarını keserek, bu hayvanlara su bırakılmasının neredeyse sıfır maliyete, bu canlılar için çok büyük bir yaşamsal yardım olacağına dikkat çekiliyor. Öte yandan artık yemekleri çöpe dökmek yerine, benzer yemek kaplarında bu canlılara verilmesinin insanlık görevi olduğu vurgulanıyor.

Hanife Lefkaralı