İftar sofralarının olmazsa olmazı ramazan pidesinin İzmir'de 1 lira 60 kuruştan satılacağını belirten İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, vatandaşları açık ve sokakta satılan pideleri almamaları konusunda uyardı.

Ramazan sofralarının baş tacı ramazan pidesini fırsat bilen merdiven altı üreticilerin harekete geçebileceğine dikkat çeken İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, merdiven altı imalathanelerde sıhhi şartlarda üretilmeyen pidelere karşı vatandaşları uyardı.

"PİDEYİ FIRINLARDAN ALIN"

Vatandaşlara açık ve sokaklarda satılan pideleri almamalarını tavsiye eden Fikri Sırtı, "Vatandaşlarımızın sokak aralarında, cami önlerinde, pazar yerlerinde satılan korsan, nasıl üretildiği belli olmayan pideleri almamalarını rica ediyorum. Pideleri fırınlardan gelsinler göğüslerini gere gere, birinci elden pidelerini alsınlar" dedi.

"1 LİRA 60 KURUŞA SATILACAK"

İzmir'de 300 gram ramazan pidesinin 1 lira 60 kuruştan satılacağını açıklayan Sırtı, geçen yıla göre 0,6'lık bir zam olduğunu ancak bunun enflasyon rakamlarına göre çok düşük olduğuna dikkat çekti. Sırtı, "Yüzde 8-12 civarlarında olan enflasyonu baz aldığınız zaman yaptığımız 0,6'lık artış çok değildir. Artış yapmamaya özen gösterdik çünkü vatandaşlarımızın alım gücü yok" diye konuştu.

Pidelerin gramajında oluşabilecek durumlara karşı önlem alacaklarını belirten Sırtı, vatandaşların da böyle durumlarla karşılaşmaları durumunda fırıncılar odasını aramalarını ve gereğinin yapılacağını ifade etti.

"HER VATANDAŞIMIZIN KESESİNE UYGUN"

Fiyatların çok normal olduğunu ve her vatandaşın kesesine uygun olduğunu ifade eden Sırtı, "İzmir'de, buna da bu rakama da artık tepki olmaması lazım. Çünkü fırıncılarımız gerçekten de zor durumda yüzde 15 gibi girdilerimize zam geldiği halde biz normal fiyata verme gayretindeyiz. Birlik komisyonu olarak fiyat belirlerken, konuyu 15 gün boyunca masaya yatırdık. Vatandaşımızı ve halkımızı düşünerek fazla zam yapmadık. Her vatandaşın kesesine uygun pide fiyatı çıkardık" dedi.

Fırın işletmecisi Yusuf Demir ise fiyatların hem fırıncı hem de halk için makul olduğunu belirterek, "Her gün pidemiz var aslında 365 gün pide çıkartıyoruz ancak Ramazan'da satışlarımız çok daha artıyor" diye konuştu.