İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen İzmit'in 94. kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinde gösteri yapan Solo Türk ekibi nefesleri kesti.

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı gösteri ekibi Solo Türk, Kocaeli semalarında yaptığı gösteri ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı. İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen İzmit'in 94. kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gösteri yapan Solo Türk pilotu Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt, dünyada birçok savaş pilotunun yapamayacağı manevraları korkusuzca gerçekleştirdi.

Gösteri öncesi açıklama yapan Solo Türk ekibinin ikinci gösteri pilotu Hava Yüzbaşı Erhan Günar, "Geçen sene bu gösteriyi ben icra etmiştim. Havadan o güzel atmosfer beni çok etkilemişti, benim de ilk gösterimdi. Bu sen gene buradayız. Bu sefer İzmit'in kurtuluşunun 94. yıl dönümü için geldik. Yine bir yüzbaşımız yapacak gösteriyi. Yine çok güzel bir gösteri İzmit halkını bekliyor. Bu sene yeni bulduğumuz hareketlerimiz var. Kareografiyi değiştirdik. Umarım tüm İzmit halkı beğenir" diye konuştu.

İzmit Belediyesi Hizmet Binası önünden kortej yapılarak başlanılan İzmit'in 94. kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri, Marina'da devam etti. Burada bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Geçmişimizi bilmezsek geleceğimiz olamaz. Evet 94 yıl önce bir kurtuluş mücadelesi verip, özgürlüğümüz, bağımsızlığımızı kazandık ama onu unutamayız. Yedi düvele verilen mücadeleyi unutamayız. Kurtuluş günü bizim için çok şey ifade ediyor. Hem dünü bilmek, hem bu güne emin adımlarla gitmek, hem de yarınlarda bir daha kurtuluş günü yaşamamak için bilmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt idaresindeki Solo Türk uçağı, izleyenlerin nefeslerini kesen bir gösteriye imza attı. Solo Türk'ün yaklaşık yarım saat süren gösterisinin ardından program sona erdi.

Solo Türk nefesleri kesti