Soma davasının 3. duruşmasının 4. oturumu tamamlandı. Son iki tutuklu sanığın sorgusunda sanıkların acil eylem planından haberinin olmaması ve iş güvenliği kurulu toplantılarına sadece bir kez katılmaları dikkat çekti.

Soma davasının 3. duruşmasının 4. oturumunda, 8 tutuklu sanık da çapraz sorguda savunmalarını tamamlandı. Duruşmada, iş güvenliğinden sorumlu emniyet vardiya amiri Yasin Kurnaz ve iş güvenliği uzmanı vardiya amiri Hilmi Kazık, avukatların doğrudan sorularını cevapladı. İki sorguda da sanıkların acil eylem planından haberinin olmaması ve iş güvenliği kurulu toplantılarına sadece bir kez katılmaları dikkat çekti.

"YANGINA MÜDAHALE ETMEYİ BURADA ÖĞRENDİM"

B sınıfı iş güvenliği uzmanı olan vardiya amiri Hilmi Kazık, beş kalemden sorumlu olduğunu, kendisiyle ilgili birimlerde üzerine düşeni yaptığını ve bunun da evraklarla dosyaya konulduğunu belirtti. İşletme Soma Kömürleri A.Ş.'ye devredilmeden önce Park Teknik firmasında çalıştığını, işletmenin devredilmesinin ticari bir anlaşma olarak yapıldığını duyduğunu kaydeden Kazık, devredilme işleminin ardından Soma Kömürleri A.Ş. firmasının maaşlarını iki katın üzerinde artırdığını ifade etti. Kazık ayrıca, Soma Kömürleri A.Ş.'deki çalışma imkanlarının daha ileri olduğunu, örneğin yangına müdahaleyi Soma Kömürleri A.Ş.'de öğrendiğini dile getirdi. Kazık, acil eylem planını da görmediğini, iş güvenliği kurulu toplantısına sadece bir kez katıldığını belirtti.

MADENDEN KURTULAN MAĞDURLAR VE TANIKLAR DİNLENECEK

Duruşmanın 5. oturumu, 24 Ağustos Pazartesi günü 09.00'a alındı. Mahkeme Başkanı, 8 tutuklu sanığa doğrudan soru sorma işleminin tamamlandığı, geriye tutuksuz sanıkların kaldığı bilgisini verdi. Çarşamba günü de, madenden kurtulan mağdurları dinleyeceklerini kaydeden Mahkeme Başkanı, müdafi ve müşteki avukat grupları, eğer önemli bilgiler aktaracağını düşündükleri başka mağdur madenci olduğunu düşünüyorlarsa kendilerini de dinleyebileceklerini kay