Dün mağdur ve sanık avukatlarının talebi doğrultusunda mahkeme heyetinin bir gün ertelediği Soma faciası davasının 4'üncü duruşması, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısı sonrası mağdur ve sanık avukatlarının duruşmanın ertelenmesi talebini olumlu karşılayan mahkeme heyetinin verdiği bir günlük aranın ardından, Soma Davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde kaldığı yerden başladı.

Her duruşma öncesinde olduğu gibi bugün de maden şehidi yakınları ve STK temsilcileri tren garından mahkemenin yapıldığı duruşma salonu önüne kadar yürüyüş yaparak geldi. Ellerinde pankartlarla yürüyen maden şehidi yakınları "Soma'nın hesabı sorulacak" şeklinde sloganlar attılar. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katıldı. Dün STK'ların tepkisine neden olan ve polis bariyerleri ile çevrelenen mahkeme salonu önündeki parktaki bariyerlerin kaldırıldığı görülürken, maden şehidi yakınları yine geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna alındılar.

8'i tutuklu 46 sanıklı Soma Davasında mahkeme heyeti bugün faciaya tanıklık edenleri dinlemeye devam edecek.