Akademi Kıbrıs’ın son haftasında Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca öğrencilere sunum yaptı

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen Akademi Kıbrıs “7’nci Kariyer Günleri”, son haftasında Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’yı konuk etti. Karaatmaca, izleyicilere “Bilişim Teknolojileri ve Girişimcilik” alanındaki bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen Akademi Kıbrıs “7’nci Kariyer Günleri”nde “Bilişim Teknolojileri ve Girişimcilik” konuşuldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, 7’nci Kariyer Günleri’nin son haftasının konuğu oldu.

Öğrencilerle mobil sektör ve global trendler hakkında bilgi paylaşan Aybars Karaatmaca, bilişim teknolojileri ve girişimcilik süreçlerindeki gelişmeleri, internetin hayatımızdaki yerini anlattı.

Nesnelerin interneti hakkında bilgi veren Karaatmaca, internetin artık hayatımızın her yerinde olduğunu vurguladı, “Teknoloji ve mobil iletişim üzerinden kurgulanan yeni bir dünya düzeni var” dedi.
Teknolojideki gelişmelerle birlikte sınırların kalktığını, hayatımızın renklendiğini anlatan Karaatmaca, “Mobilite artık her yerde. Evinizdeki kapıdan beyaz eşyalara, oyun konsolundan araçlara kadar artık her cihazın bir sim kartı olması yolunda ilerliyoruz. Eşyalar adeta birbiriyle konuşuyor ve akıllanıyor” dedi.

Karaatmaca katılımcılara Y kuşağının iş yaşamındaki beklentileri hakkında da bilgi verdi, bu kuşağın girişimcilerinden örnekler vererek öğrencilere nasıl üretici olabileceklerini anlattı. Turkcell Grup ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in mobil dünyadaki rolünün yanı sıra öğrencilere kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak önemli Turkcell Platformları olan Turkcell Dijital Akademi ve Geleceği Yazanlar Projesi hakkında da bilgi vererek, katılımcılara kapsamlı bir sunum yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda düzenlenen Akademi Kıbrıs’ın 7’nci Kariyer Günleri’nin son sunumları da yoğun ilgiyle izlendi.

16 Mayıs’ta tamamlanacak

21 Mart’ta başlayan ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde her hafta Cumartesi günleri gerçekleşen Akademi Kıbrıs seminerleri 16 Mayıs tarihinde tamamlanacak. Katılımcılara Türkiye ve Avrupa’da geçerli olacak 10 ayrı dalda 10 ayrı Türkçe ve İngilizce sertifika verilecek.

Akademi Kıbrıs’ın YDÜ'de düzenlediği seminerlerin sertifika programı Genç Turkcell müşterileri için ise %30 indirimli sunuldu.