Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 28 Ekim 2015 tarihinde uyuşturucu alış-verişi yaptıkları iddia edilen zanlılar Mehmet Kırlar ile Fatih Doğruel dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar hakkında 28 Ekim 2015 tarihinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis Memuru Özdesoy, zanlı 1 Mehmet Kırlar’ın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde 68 miligram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan aldığını, 32 miligram “eroin” türü uyuşturucu maddeyi zanlı 2 Fatih Doğruel’den aldığını söylediğini ancak zanlı 2 Doğruel’in suçlamaları kesinlikle reddettiğini belirti.

Özdesoy, benzer sabıkası bulunan ve aynı suçları işlemeye devam eden zanlı 1 Mehmet Kırlar’ın 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, zanlı 2 Fatih Doğruel’in mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı, talep edilen cezaevi süresini 2 ay ile sınırlandırdı.

“Sadece kendime zarar verdim”

Mahkemede söz alan zanlı 1 Mehmet Kırlar, uyuşturucu maddeyi içmek için aldığını ve sadece kendisine zarar verdiğini başka kimseye zarar vermediğini söyleyerek pişmanlığını dile getirdi. Huzurundaki Şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 1 Mehmet Kırlar’ın davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, zanlı 2 Fatih Altunel’in 5 bin TL nakdi kefalet ve  KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.