Melin Dobran

Güzelyurt’ta, ailesi ile ikamet ettiği evin yıkılacağını söyleyen Ahmet Cankır, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi. Cankır’ın eşi Salime Ekşi, “Devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Babam ve eşim arasında şiddetli geçimsizlik var. Bu olaylar nedeniyle çocuğumun psikolojisi bozuldu. Bize sahip çıksınlar. Bu sorunlar yüzünden işimden oldum. Maddi gelirimiz yok” diyerek yardım istedi. Dün sabah eşi ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden Cankır, orada yetkili kişilerle görüştüğünü ve bir sonuç çıkana kadar bekleyeceğini söyledi. Güzelyurt’ta ikamet eden aile, Lefkoşa’ya gelmek için yol parasını komşularından borç aldığını söyledi.

Maddi talepte bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki yetkililerden alınan bilgiye göre Cankır, 6 bin TL civarında maddi destek talebinde bulundu. Diyalog’a konuşan bir yetkili, “Vatandaşımız, 6 bin TL civarında talepte bulundu. Ne kadar onaylanır bilemem. Vatandaşımızın başvurusu değerlendirmeye alındı. Bu konuda Maliye Bakanlığı’ndan da görüş alınacak. Onaylanırsa bu para çıkar ve bu yardım yapılır. Talep henüz onaylanmış değildir, hafta sonuna doğru belli olacak. Bu konuda yapılan maddi destek talebi değerlendirmededir” dedi. 

“Yeşil alan değil”

Cankır, evinin girişindeki alanı, belediyeden istediğini fakat imar planında yeşil alan olarak geçtiği için kendisine verilmeyeceğini iddia etti. Güzelyurt Belediyesi Bayındırlık ve İmar İşleri’nden alınan bilgiye göre,  söz konusu alanın yeşil alan değil, yola bırakılmış bir alan olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren imar birimi yetkilisi, “Adı geçen alanı ben gidip yerinde inceledim. Orası yeşil alan değil yola bırakılmış bir alandır. Orada yanları açık, üzeri kapalı bir garaj var. Kolluk birimi onun da kaldırılması için işlem başlatıyor. Orası, yola dâhil edilmiş bir alandır. Arkada kayınpederinin ve kendisinin oturduğu parsellere bağlantı sağlayan bir alandı orası. Zamanında o garaj yapıldı. Onlara ait olmayan bir alandadır. Kaldırılması için işlem başlatıyoruz” şeklinde konuştu.