Tedavi gördüğü Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbe döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya son yolculuğuna uğurlanıyor.

Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde hayatını kaybeden 12 Eylül askeri darbe döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya için 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenledi. Tahsin Şahinkaya'nın cenazesi daha sonra cenaze töreni için Selimiye Camii'ne getirildi. Tahsin Şahinkaya'nın ailesi ve yakınları cenaze töreni için camiye gelmeye başladı. Şahinkaya'nın cenazesi Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Törene katılan emekli Hava Astsubayı Ertuğrul Aslan, "55 yılından bu yana beraberdik. Şahinkaya hava kuvvetlerine çok büyük hizmetler vermiştir. Çok çalışkan, disiplinli çok sevecen biriydi. Gençlerinin duyduğu gibi değil. Çok nazikti, çok kibardı. Hava kuvvetlerine çok şey vermiştir. Bir tek karıncayı incelttiğini hatırlamıyorum. Çoğu abartmalar. Böyle bir şey başlarına geldi. 12 Eylül olduğunda herkes bizi omuzluyordu. "Bizi kurtardınız" diyorlardı" dedi.