Hakan Yıldırım

Girne’ye bağlı Dikmen Köyünde bulunan Lavinium Sitesi sakinlerinin yaşadığı su sorunu, Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin devreye girmesi ve sağduyulu yaklaşımı sayesinde çözüldü.

Kurulduğu günden bu yana sürekli sorunlarıyla gündeme gelen Lavinium Sitesi’nde yaşanan su sıkıntısının aşılması bölge sakinlerini bir nebze de olsa mutlu etti.

Yaşadıkları su sıkıntısı hakkında Diyalog’a ulaşan site sakinleri, konu hakkında yardım talebinde bulundu.

Diyalog ekibinin ulaştığı Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi bölgeye giderek site sakinleri ile görüştü, sorunlarını dinledi.

Yüksel Çelebi,  yaz aylarıyla birlikte halkın su ihtiyacının arttığını ifade ederek, yaşanan sıkıntının aşılması için gerekli adımın atılacağını belirtti.

Çelebi, “Lavinium sitesinin deposuna Dikme Belediyesi her gün 150-200 ton arasında su gönderiyor. Suyun yönetimi çok önemli. Burada halkımızın karşılaştığı sıkıntıları gördükten sonra kontrole geldik. Site yönetimi suyun kontrolünü kendi yapmak istiyor. Site yönetimi suyu siz göndereceksiniz biz kontrol edeceğiz diyor, böyle birşey olamaz. Burada işler aksıyor. Biz de Belediye olarak olaya müdahele ediyoruz. Halkımız susuz. Aylık gönderdiğimiz 5000 ton su nereye gidiyor? Merak ediyoruz” dedi.

Halkın suyunu taşeron kullanmış…

Belediye tarafından gönderilen suyun geçtiğimiz aylarda taşeron firma tarafından kullanıldığını fark ettiklerini ve ceza kestiklerini belirten Çelebi, “Anahtarı alacağız, Belediye olarak suyun doğru dağıtılmasını sağlayacağız. Biz Belediye olarak siteye ortalama 170 metre küp su yolluyoruz. Ben inanıyorum ki doğru kullanılırsa sıkıntı olmaz ama bunun yönetimi tecrübeli insanlar tarafından yapılmalıdır” dedi.

Su artık düzenli akıyor…

Başkan Çelebi’nin açıklamalarının ardından sağduyu gösteren site yönetimi, su deposunun bir anahtarını da Dikmen Belediyesine verdi. Diyalog muhabirinin dün bölge sakinlerinden aldığı bilgiye göre, Dikmen Belediyesi Lavinium Sitesi’ne düzenli olarak su vermeye başladı.