Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “Kıbrıs’ın kuzeyindeki yapının artık tamamen çöktüğünü” savunarak köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirtti.

BKP Dış İlişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yazılı açıklamasında, “62 bin kişinin alacak verecek davalarından dolayı mahkemelere taşındığı, ekonominin dibe vurduğu, üreticinin ürettikçe battığı, dar gelirlinin açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiği bir düzenin ufak tefek değişikliklerle devam ettirilmeye çalışılması mümkün değildir. Kıbrıs’ın kuzeyinde köklü değişiklik ve reformlara ihtiyaç vardır” ifadelerine yer verdi.

Rejimle bütünleşmiş, rejimden nemalanarak partisel ve zümresel çıkarlarını koruyan siyasal yapılarla gerçek değişim ve dönüşümün sağlanamayacağını kaydeden Sonüstün, hal böyleyken parlamentodaki partilerden yaraya merhem olmalarının beklenemeyeceğini, kavgayı verebileceklerin şu anda parlamentodaki partiler olmadığını savundu.

Sonüstün, “militarist rejime karşı olan tüm güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini” kaydederek, BKP’nin bundan sonraki süreçte de “rejimi değiştirecek, köklü reformları hayata geçirecek, hükümet değil iktidar olabilecek” bir yapının kurulması için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.