Abbas Elmas

Buzlat Buz Fabrikası Direktörü Meriç Erülkü, bendin yıkılmasının hemen ardından Karayolları Dairesi’ne ait kepçenin yine Karayolları Dairesi’ne ait bir tır tarafından dorsesine alınarak olay yerinden kaçırıldığını görüntüledi. Erülkü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yağmur sularını tutması için kurulan toprak setlerin Salı günü Karayolları Dairesi’ne ait kepçeyle yıkılmasının ardından bölgenin sular altında kalması nedeniyle, işyerleri zarar gören Sanayi Bölgesi işletmecilerinin tepkileri sürüyor.

Gazetemize konuşan Buzlat Buz Fabrikası Direktörü Meriç Erülkü, sorumluların hesap vermesini istedi.
Yaşadıkları olumsuzları teker teker gazetemize anlatan Meriç Erülkü, geçtiğimiz Salı sabah saat 10.00 sıralarında kendi ofisinde toplantıdayken, çalışanlarının “su geliyor” diye bağırdığını ve günlük güneşlik havada bir anda sel şeklinde ciddi bir su baskınına uğradıklarını anlattı. Şirketinin damına çıkarak bölgeye baktığını ve cezaevinin önünden başlayarak sanayinin içine kadar bir göl oluştuğunu gördüğünü aktaran Erülkü, bir kepçe tarafından sanayinin arkasında kurulan suyu tutan setlerin yıkıldığını gördüğünü söyledi.

Kara Yolları’na ait kepçe kaçırıldı

Çalışanlarının üretim alanlarını kapattığını, ofislerinin ve ofisteki bilgisayarlar ve UPS’lerin sular altında kaldığını aktaran Erülkü, şans eseri çalışanlarını elektrik çarpmadığını, daha sonra elektrik şalterini kapatarak ofislerini temizlemeye başladıklarını anlattı. Şirketin damından izlediği sırada Karayolları Dairesi’ne ait söz konusu kepçenin yine Karayolları’na ait bir tır tarafından dorsesine alınarak olay yerinden kaçırılmaya başladığını söyleyen Erülkü, kepçeyi kullanan operatörün Karayolları Dairesi Müdürü Nihat Erduran’ın talimatıyla sabah saatlerinde bölgeye gittiğini ve dere yataklarının durumu gözetmeksizin, kepçeyle toprak seti yıktığını ileri sürdü.

Meriç Erülkü, “Nasıl olsa kendi yavaş yavaş boşalır” mantığıyla kepçenin toprak setin üzerinden indirilerek Sanayi Bölgesi’nin kendi kaderine terk edildiğini savundu. Toprak setin yıkılmasıyla suyun kontrolsüz bir biçimde bölgeyi etkisi altına almasının ardından söz konusu kepçe operatörünün suyu kontrol edeceği yerde, Karayolları Dairesi’ne ait kamyonu çağırarak kepçeyi dorseye çıkardığını ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını söyledi.

“Sabotaj niteliğinde”

Operatörün çok bir suçu olmadığını, ancak kendisine verilen talimatları yerine getirmeye çalıştığını aktaran Meriç Erülkü, sorunun, olayın yaşanmasından çok, yetkili ve sorumlu kişilerin sorumluluk almaması olduğunu söyledi. Lefkoşa Sanayi Bölgesi esnafının dükkânlarının her yerinin kille kaplandığını anlatan Erülkü, olayın yaşanmasından sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Yetkililerin yalan açıklamalar yaparak, sorumluluktan kaçtığını da yenileyen Erülkü, başlatılan soruşturma sonrasında da olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ileri sürerek, bunun bir sabotaj niteliğinde olduğunu söyledi. “Bu bir savaş stratejisidir. Savaşta ilk önce su kanalları ve barajlar hedef alınır. Barajın önündeki yapıların yok olması sağlanır. Burada yapılan da budur” dedi.

“Sorumlular hesap vermek zorunda”

Yetkililerin “Kimsenin zararı karşılanmayacak. Daha önce de karşılanmadı” şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Erülkü, “Nasıl ki biri silahla cinayet işlemişse, yanlışlıkla bile olsa cinayetten yargılanıyorsa, bu işin sorumluları da yanlışlıkla yapmış olsalar bile hesap vermek zorundadırlar” dedi.