Hüseyin ÇİÇEK

Gümrük ve Rüsumat dairesindeki personel kadrosundaki azalmaya bağlı  çalışanların yükünün arttığını öne süren Güç- Sen, boş kadroların doldurulması talebiyle tepkisini ortaya koydu.
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç- Sen), boş kadroların doldurulmasını talebiyle dün Gazimağusa Serbest Liman’da bir basın açıklaması yaptı.

Güç-Sen başkanı Erol Emin,  gümrüklerin ülkenin stratejik ve en önemli işyerlerinin başında geldiğini söyleyerek, Teşkilat Yasası uyarınca tüm gümrüklerde 339 personel kadrosu belirlendiğini, aradan geçen 32 yılda iş yükünün artmasına karşın  kadronun artacağına,  97 kişi azaldığını ifade etti. 

2003 yılından bu yana 7  sınır eklendi

Mevcut olan gümrük noktalarına  son 11 yıl içerisinde 7  sınır ve Yenierenköy de hizmete giren marinanın da eklendiğini anlatan Emin, yapısal sorunların da artması ile zor koşullarda görev yaptıklarını dile getirdi.

Gümrüklerde çalışmak artık yaşamsal bir risk

Gümrüklerde çalışmanın günümüzde artık yaşamsal bir risk olduğunu söyleyen Emin,  hükümetlerin bu durumu sadece seyrettiklerini ifade etti. 

97 Münhal mevkisine sadece 12  yetki verildi

“Teşkilat yasamızda halen eksik olan 97 münhal mevkiine sadece 12 münhal mevki için yetki verilmiştir” diyen Emin,  bu münhal kadro sayısının kabul edilemez  olduğunu belirtti.  İşlerine ve daire ye sahip çıkacaklarını vurgulayan Emin, personel azlığından dolayı aksayacak olan işlerin ve zaafiyetin sorumlusunun kendileri olmayacağını söyledi. Emin, kapasitelerinin üzerinde  çalışmak için yapılacak  her türlü baskı ve müdahaleye karşı çıkacaklarını da sözlerine ekledi.