Duygu Alan

Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu’nda öğrencilerin kullanımında olan tuvaletlerin arka kısmında bulunan septik tank, okul idaresinin talebi ile dün Değirmenlik belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.

Görevi olmadığı halde septik tankın kapağının bakım ve onarımını da üstlenen Değirmenlik Belediyesi, kırılan küçük lögar kapaklarının da yenilenmesi, okul içerisindeki kuyunun da daha belirgin olması için kapağının üzerine bir beton kapak daha konulması için çalışma başlattı.

Belediyede görevli ustalar tarafından septik tank temizlendi, gerek septik tankın gerekse kapağının yenilenmesi için ölçüler alındı gerekli çalışma başlatıldı.

Okul idaresi de güvenlik önlemini aldı

Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu okul idaresi tarafından da septik tankın bulunduğu alanda gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Okul idaresi, öğrencilerin alana giriş çıkışlarını engellemek maksadı ile kuyuya giden iki ara yoldan birini metal saç ile diğerini ise kamışlarla ördürerek kapattı.

Veliler mutlu

Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu’nda gerek okul idaresi tarafından alınan önlem gerekse Değirmenlik Belediyesi tarafından alınan sorumluluk, velilerin takdirini aldı.

Havadis’e konuşan bazı veliler, Okul Müdürü Arsev Malek ve Değirmenlik Belediyesi yönetimi ve çalışanlarına Havadis aracılığı ile teşekkür etti.

Veliler, “Tuvaletlerin arkasındaki alanda bulunan kuyunun kapak kenarlarında biraz aşınma vardı ve toprak kuyuya sızıyordu. Sorun ilgilenilmediği takdirde büyüyebilirdi. Ancak gerek okul idaresinin aldığı önlem gerekse belediyenin bu konuda sorumluluk alması bizi mutlu etti” diye konuştu.

Malek: “Çocukların güvenliği önceliğimizdir”

Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu Müdürü Arsev Malek, okulda  öğretmen, öğrenci ve hademelerle bir aile ortamının yaratıldığını ve okulda öğrenim gören tüm öğrencileri fazlası ile önemsediklerini kaydetti.

Çocukların güvenliği, huzuru ve mutluluğu konusunda velilerin içinin rahat olması gerektiğini söyleyen okul müdürü Arsev Malek, tuvaletlerin arkasında bulunan septik tankın mevcut hali ile de bir sorun olmadığını, yapılan çalışmanın erken müdahale ile doğabilecek bir sorunu engellemek olduğunu söyledi.

Malek, “Söz konusu tankın kapak kenarlarından toprak sızıyordu. İleride herhangi bir çökme veya benzeri bir sorun oluşmaması için Değirmenlik belediyesi sorumluluk alarak gerekli çalışmaları başlattı. Biz de okul idaresi olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için öğrencilerin alana girişini tanka ulan yolları kapatarak engelledik” dedi.

Hüdaverdioğlu: “Tehlikeli bir durum yok”

Değirmenlik Belediyesi As Başkanı Mehmet Hüdaverdioğlu ise konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: Okul müdüresi dün bizi aradı ve problemi aktardı. Telefonu kapattıktan 15 dakika sonra belediye çalışanı ustalar ile bizzat okula gittim. Herkesin kuyu sandığı çukurun aslında yaklaşık 1 metre derinlikte septik bir tank olduğunu gördük. O anda içerisini temizledik. Tankın aktif olup olmadığını anlamak için de tuvaletlerin suyunu açtık. Aktif olduğunu gördük. Tankın üzerinde dışarıda yapılmış kapak vardı ve kenarından az miktarda toprak aşağı dökülüyordu. Biz kapağı beğenmedik ve yeni bir kapak yapılması için ölçüleri aldık. Orası zannedildiği gibi bir kuyu değildir ve tehlikeli bir durum da yoktur. Okuldaki kuyuyu da inceledik ve kuyunun daha belirgin hale getirilmesi, bazı kırılan küçük lögar kapaklarının da değişmesi gerektiğini tespit ettik. Dolayısıyla Pazartesi itibari ile kırılmış olan lögar kapaklarını değiştireceğiz, septik tankerin kapağını yenileyeceğiz, oradan aldığımız büyük beton parçasını da kuyunun daha belirgin olması için kapağının üzerine koyacağız.”

Değirmenlik Belediyesi’nin Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu’nun düzenli olarak temizliğini de yaptığını aktaran Hüdaverdioğlu, belediyenin okula daha önce de dört adet klima bağışında bulunduğunu söyledi.

Okul idaresi, öğrencilerin alana giriş çıkışlarını engellemek maksadı ile kuyuya giden iki ara yoldan birini metal saç ile diğerini ise kamışlarla ördürerek kapattı

Balıkesir Meriç Merkez İlkokulu’nda bulunan septik tankta inceleme yapan Değirmenlik Belediyesi ekipleri, tankın temizliğini de yaptı.

df54d5f4dsfs-(1).jpg