Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, belediye meclis üyeleri ve belediye yetkilileri  “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları kapsamında Ortaköy halkı ile buluştu.

Ortaköy Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıya LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyesi Bülent Çıraklı, Ortaköy Muhtarı Fayık Taşel ve LTB’den çeşitli şubelerin yetkilileri katıldı.

“Çözümleri karşılıklı konuşarak bulmak istiyoruz”

Toplantıya katılan bölge sakinlerinin sorularını almadan önce kısa bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, göreve geldiği günden itibaren gerek “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantıları ile gerekse bölge esnaflarıyla yapılan toplantılarda halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını kaydetti. Harmancı, bu toplantıları gerçekleştirmesindeki amacının, hem bölge sakinleriyle sık sık bir araya gelmek hem de onların sıkıntılarını ilk ağızdan dinleyerek sorunlara karşılıklı konuşarak çözüm bulmak olduğunu ifade etti.

 “Çöp bidonu ücretleri faturalara yansıtılmaya başlandı”

Bazı önemli bilgileri bölge halkı ile paylaşan Harmancı, çöp bidonu olmayan apartman, işletme ya da konutların tespit edildiğini ve bu yerlere çöp bidonu konularak ücretinin ise faturalara yansıtılmaya başladığını kaydetti. LTB zabıtaları tarafından çöp bidonu olmayan yerlerin tesbit edilerek ihbar yazıldığını söyleyen Harmancı Ortaköy bölgesinde sorunlu olan ve yazılı ihbarı değerlendirmeyen yerlere 11 adet çöp bidonu konularak ücretinin faturalarına yansıtıldığını vurguladı.

Bölge halkı sıkıntılarını açıkça dile getirdi

LTB Başkanın konuşmasının ardından söz alan Ortaköy sakinleri yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini başkan Harmancı ve LTB yetkililerine aktardı. Çarpık yapılaşma, çevre temizliği, sahipsiz köpekler  ve kanalizasyon sorunları üzerinde duran bölge halkı, beklentilerini sıralarken, çözüm konusundaki önerilerini de yetkililerle paylaştı.

Spor kulüplerinin önemi vurgulandı

Toplantıda Ortaköy Spor Kulübü’nün tesisleşme adımı da değerlendirildi. Kulüp yöneticileri bölge gençliğine spor yapma imkanı sunabilmenin ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmenin çabası içinde olduklarını aktardı. LTB Başkanı Harmancı da yapılmakta olan tesisleşme adımına destek belirterek, spor kulüplerinin gençlere hizmet edebilme ve imkan sunabilme adına güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.