Özlem Çimendal

Lefkoşa Haydar Paşa Mahalle Muhtarı Mesut Kazık, mahallenin sorunlarına yetkililerin duyarsızlığından, başıboş köpeklerin çocuklara saldırdığı sokakların bakımsızlığından şikayet etti.

“Sokaklar zifiri karanlık, köpekler saldırıyor”

Birçok aydınlatmanın çalışmadığı sokakların karanlık olması nedeniyle sorun yaşayan mahallelinin çöp kokusundan ve başıboş köpeklerden de şikayetçi olduğunu dile getiren Kazık, “Gündüz vakti çocuklara sokak ortasında köpekler saldırıyor. Belediyeye de defalarca bildirdik bize kısırlaştırma yapacaklarını cevabını aldık. Kısırlaştırma, köpeklerin saldırganlığını engellemeyecek” şeklinde konuştu.

“Turistler burunlarını kapayarak geçiyorlar”

Mahalle sakinlerinin yanı sıra bölgeyi ziyaret eden turistlerin de yaz sıcağında dayanılmayacak koku saçan büyük çöp konteynerlerinden rahatsızlık duyduğunu da anlatan Kazık, “Sıcaklığın 50 dereceleri gördüğü bu yaz sıcaklarında çöp konteynerleri çevreye inanılmaz bir koku salıyor. Dayanılacak gibi değil, turistler bile buradan burunlarını kapayarak geçiyorlar” dedi.

“Çocuklar restoranların içinde oynamak zorunda kalıyor”

Bölgenin bir başka sorunun da  çocuklarının oynayacakları bir alanı olmadığını ifade eden Kazık, “Çocukların dışarı çıkıp oynayacakları bir alan yok. Bu bölge hep restoran ve dükkan olduğu için öyle bir şansları da yok aslında. Ama çocuk bunlar dışarda oynamalarına engel olunamıyor. Etraftaki esnaf arkadaşlar da doğal olarak tepki gösteriyor. İnsanlar yemek yerken burnunun dibinde top oynayan, bağrışan çocuk istemiyor. Onlar da haklı ama bu çocuklar nerede oynayacaklar?” şeklinde sordu.

“Yıkılmaya yüz tutan binalar tehlike saçıyor”

Haydar Paşa Muhtarı Kazık, bölgedeki binaların da yıkılmaya yüz tuttuğuna ve insanlar için büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. Kazık, “Binalar yıkıldı yıkılacak. Yetkililerin bunlara bir önlem alması gerekiyor. Her an birinin kafasına sıva beton parçası düşebilir ki düşüyor da. Geçtiğimiz gün bir aracın üzerine düştü şans ki bir yaya ya da turist oradan geçmiyordu” ifadelerini kullandı.

“Çıplak kablolar ve elektrik telleri tehlike saçıyor”

Tarihi meydandaki eserlerin aydınlatılması için yerleştirilen projektörlerin de tehlikeye davetiye çıkardığını ifade eden Kazık, “Projektörler kırık dökük, bazısının önü boyanmış aydınlatmıyor bile boşuna zararına yanıyor. Bazı aydınlatma direklerinin de durumu içler acısı. Sırmalar her taraftan sarkmış, insanlar için de bu açıkta duran teller, sırmalar tehlike saçıyor. İlk yağmurda daha da tehlikeli boyuta ulaşabilir” şeklinde konuştu