Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesindeki Haydarpaşa Mahallesi’nin Muhtarı Mesut Kazık, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Bölgede birçok sorun olduğunu ve yetkililerin konuyla ilgilenmediğini söyleyen Muhtar Kazık, bölgede başıboş köpeklerin dolaştığını ve yolda yürüyenlere saldırdığını ifade etti. Mahallede bulunan eski binaların yıkılmak üzere olduğunu aktaran Kazık, tedbir alınmasını istedi. Yolların dar olduğunu dile getiren Kazık, bir süre önce sokaklara tümsek yapılması talebinde buluğunu söyledi. Ayrıca mahalledeki çöp konteynerlerinin de kötü koku yaydığını ifade eden Kazık, hem bölgelilerin hem de yoldan geçen turistlerin bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

“Bölge göz ardı ediliyor”

Diyalog’a konuşan Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık, “Bölgemizde uzun zamandan beridir başıboş köpek sorunu var. Sokakta oynayan çocuklara saldırıyor. Belediyeyi defalarca aradık. Gelip alın dedik, barınakta yer yok dediler. Ayrıca çocuklarımızın oyun oynayacağı bir park yok. Bölgenin parka ihtiyacı var.

Surlariçi’nin sokakları genelde dar sokaktır. Sokağın dar olmasına rağmen araçlar hızlı geçiyor. Bu yüzden bir süre önce kasis yapılmasını istedik. Yine ilgilenen olmadı. Yol kenarlarındaki çöp konteynerleri sıcaktan dolayı kötü koku yayıyor. Bu durumdan hem bölge halkı hem de turistler rahatsız oluyor. Bu bölge sorunlardan geçilmiyor ve buna rağmen sürekli olarak göz ardı ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Tehlike saçıyor”

“Mahallede Eski Eserler Dairesi ve Vakıflar İdaresi kapsamında olan birçok eski bina var. Bu binalar dökülüyor. Altından vatandaşlarımız, çocuklarımız geçiyor. Allah göstermesin de birinin başına düşmesin. Hemen hemen kullanılmayan bütün binalar yıkılmak üzere. İlgili kurumlara sözlü olarak defalarca bildirdim. Bir an önce tedbir alınması gerekiyor. Ne tamir ediliyor ne de önlem alınıyor. Birinin başına bir şey gelse bunun sorumlusu kim olacak? Yetkilileri göreve davet ediyorum.”