Tuğçe Ülkü Aydın

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde grev başlattı.

Personel yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla 20 Ekim’de bir günlük uyarı grevi yapan 2 sendika, taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle bugün saat 08.00’de tam gün grev başlattı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Ahmet Kaptan ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan Girne Sosyal Sigortalar Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.

ATAN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Metin Atan, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki sorunun uzun süredir devam ettiğine işaret ederek, sabırlarının son noktaya geldiğini ve sorunun çözümlenmesi yönünde gerekli girişimi yaptıklarını söyledi.

Sorunun çözümü yönünde yetkililerin duyarsız kaldıklarını ileri süren Atan, yetkililer soruna duyarlılık gösterene kadar dik duruşlarını sürdüreceklerini kaydetti.

Atan, soruna çözüm bulunması halinde, grevin tekrar değerlendirileceğini söyledi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki sorunlara karşı duyarsızlığın devam ettiğine işaret ederek, personel yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla 20 Ekim’de yapılan bir günlük uyarı grevinden bu yana sorunların çözümü için hiç bir şey yapılmadığını söyledi.

Güçlerini çalışanlardan aldıklarını ve sorunların çözümü konusunda kararlı olduklarına dikkat çeken Kaptan, “Biz insanlara hak ettiği hizmeti verememekten rahatsızız” dedi.

Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde 3 yıl önce 41 çalışan olduğunu, şimdi ise 33 çalışanın kaldığını anlatan Kaptan, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’ne 3 çalışan 1 odacı istihdamı halinde sorunların çözüleceğini söyledi.

Kaptan, sorunun çözülmemesi halinde grevin Cuma gününe kadar devam edeceğini belirterek, sorunun çözülmesi halinde ise grevi kaldıracaklarını sözlerine ekledi.