Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin önceki gün gerçekleştirdiği kaçak et operasyonunda tutuklanan İsmail Paça, Serhat Keyfiala ve etlerin alıcısı olduğu tespit edilen İbrahim Kırmızıgil aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Kaçak 810 kilo etle tutuklanan İsmail Paça ve Serhat Keyfiala’nın itirafı ile tespit edilen İbrahim Kırmızıgil’de önceki gün polis tarafından tespit edildi.

Keyfiala ve Kırmızıgil mahkeme çıkarılmadan Gümrük Dairesi’ne ceza öderken, Paça teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, zanlı İsmail Paça’nın yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi imzası ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ercan Kunduracı mahkemede verdiği ifadede, zanlı İsmail Paça ve Serhat Keyfiala’nın önceki akşam Haspolatta tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin Haspolatta bir üniversitenin park yerinde İsmail Paça’nın yönetimindeki araca operasyon yaptıklarını söyledi.

Kunduracı, operasyonda zanlı Serhat Keyfiala’nın 810 kilo Güneyden kaçak olarak gelen etleri almak için geldiği esnada tutuklandığını ifade etti.

Polis, Paça ve Keyfiala’nın verdiği ifadede söz konusu 810 kilo kaçak eti İbrahim Kırmızıgil’e getirdikleri yönünde ifade verdiklerini belirtti.

Kırmızıgilin dün tespit edildiğini belirten Kunduracı, zanlılar Kırmızıgil ve Keyfiala’ya dava okunup serbest bırakıldığını ayrıca Gümrük Dairesi’ne ceza ödediklerini kaydetti.

Soruşturma memuru, zanlı İsmail Paça aleyhindeki soruşturmanın da tamamlandığını belirterek davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.