Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli ekipler tarafından Girne’de gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan Ahmet Ecevit Dayançer ile Tuncay Esma hakkındaki soruşturma devam ediyor. Soruşturma amaçlı 3 gündür polis hücresinde tutulan zanlılar dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada iddiaları aktaran polis,  alınan bilgide zanlı Tuncay Esma’nın evinin etrafında pusu görevi başlatıldığını ve 11 Ağustos gece geç saatlerde zanlı Ahmet Ecevit Dayançer’in Esma’nın evine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldığını söyledi.  Polis, zanlı Dayançer’in takibe alındığını ve Zeytinlikte bir meyhanenin avlusunda polisi görmesi üzerine şüpheli hareketler sergilemesi ile görevli polis ekibinin zanlının üzerinde arama yaptığını kaydetti. 

Pantolonunun sağ cebinde kokain…

Yapılan aramada, zanlının giymekte olduğu pantolonun sağ üst cebi içerisinde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 2 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade eden polis, zanlının suçüstü tutuklandığını belirtti.   Polis,  zanlı Tuncay Esma’nın ise sabah saatlerinde mahkeme emri ile tutuklandığını ve evinde arama yapıldığını söyledi. Esma’nın evinde kanunsuz her hangi bir madde ele geçirilmediğini ifade eden polis, zanlının olayla bağlantılı olduğu gerekçesi ile tutuklandığını kaydetti.  

Her iki zanlının mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi değerlendirerek zanlılar hakkında 2 gün ek tutukluluk kararı verdi.