Devrim Demir

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’yi taşıyan kiralık aracın soyulmasının üzerinden tam iki buçuk ay geçti. Polis soygundan 12 gün sonra ele geçirdiği 770 bin 500 TL’nin dışında tek bir kuruşa ulaşamadı.

Soygunun ardından polis olayla bağlantılı gördüğü Bilay Çetereisi, Abzer Fırat, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’i farklı tarihlerde gözaltına aldı.

Gözaltına alınıp sorgulanan zanlı Abzer Fırat delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, 3 zanlı aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlanarak zanlılar tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevine gönderildi.  

Polis 770 bin 500 TL bulmuştu

Güzelyurt ve Lefkoşa’da görevli polis ekipleri soygunun ardından paranın bulunması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Güzelyurt bölgesinde sürdürülen arama çalışmaları sonucunda soygundan 12 gün sonra Akdeniz ile Yayla köyleri arasında silahlı soygunda çalındığına inanılan 770 bin 500 TL bulunarak emare olarak alındı.

Mustafa ve Rifat’ın izine rastlanmadı

Güzelyurt polisi soygun olayı ile bağlantısı olduğu tespit edilen ancak yurt dışına kaçan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi ve Rifat Fırat’ın, KKTC’ye getirilmesi için girişimlerde bulunduğunu duyurmuştu.

Rifat Fırat’ın Türkiye Adıyaman’da Mustafa Çetereisi’nin ise İngiltere’de olduğu iddia edilmesine rağmen, iade işlemleri henüz gerçekleştirilmedi. 

Soygunda kullanılan silah ve paraların olduğu bavul ise bulunamadı.   

Polis ihbar üzerine arama yapıyor

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, polisin kalan paranın bulunması yönünde başlatmış olduğu operasyonlarına ara verildi.

Elde edilen bilgilere göre polis bilgisine ihbar geldiği takdirde arama çalışması yapıyor.

Duruşma kasım ayında başlayacak

Soygunla bağlantılı oldukları iddia edilen ve gözaltına alınan zanlı Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş teminat talebiyle 15 Ağustos tarihinde Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarılarak ileride yargılanmak üzere 3 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.  

Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’in duruşması kasım ayında Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanacak.