SOS Anaokulu’nun geleneksel 23 Nisan kutlamaları Salı günü SOS Çocukköyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlik alanında, tüm geliri SOS Anaokulu’nun eğitim etkinlikleri yararına kullanılacak kermes de düzenlendi.

SOS Çocukköyü’nden yapılan yazılı açıklamada, çocuk şenliğinde, SOS Anaokulu’nda okul öncesi eğitim alan çocukların gösteri yaptığı ve kermes gerçekleştirildiği ifade edildi.

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, çocuklara mutlu ve neşeli günler diledi.

Her çocuğun sevgi dolu ve güvenli bir aile ortamında yetişmesi felsefesiyle, ülkedeki çocukların daha iyi koşullarda yaşaması için çalıştıklarını belirten Çerkez, derneğin bugün, bakım ve destek programları çerçevesinde, toplam 181 çocuğun ve gencin “yaşamında farklılıklar yarattığını” kaydetti.

Çerkez, yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi verdi. Önleyici çalışmaları artırmaya yönelik bir aile merkezi ve aile güçlendirme mobil ekipleri kurulması yönünde ilk adımların atıldığını belirten Çerkez, devlet birimleri, belediyeler ve özel sektörle ortaklıklar kurarak çocukların ve gençlerin ailelerinin yanında kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamaya fırsat sunan çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.