SOS Çocukköyü Derneği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında çocuk haklarının sadece bugün degil her gün ve yaşamın her alanında gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Mesajda,  Türkiye’nin gündemini meşgul eden çocuğa cinsel istismarın meşrulaştırılması konusunun gündeme bile gelmesine ciddiyetle karşı olunduğu vurgulanarak,  konunun Meclis gündeminde tartışmaya değer görülmeden olumsuz kararla sonuçlandırılması temennisi dile getirildi.

Mesajda, dünya çapında yapılan araştırmalara göre, mülteci ve göç krizinin, çocuk hakları ihlalinin en temel endişe sebebi olarak görülmekte olduğun aişaret edilerek,  2015 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan araştırmaya göre, an zulüm, çatışma, genel ihlal veya insan hakları ihlali sebebiyle yer değiştirmeye zorlanan 65.3 milyon kişinin yarısının çocuklardan oluştuğu belirtildi.

KKTC SOS Çocukköyü Derneği’nin yaptığı çalışmalara değinilen mesajda,  devamlı surette çocuk haklarının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüldüğü, biyolojik aile bakımını kaybeden çocuklar için doğal aile ortamı yaratıldıuğı,  dağılmaya yüz tutmuş ailelere önleyici destek verildiği kaydedildi.

2015 yılında Amerikan Elçiliği tarafından yapılan bir çalışma da, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan göçmenlerin, mültecilerin ve onların çocuklarının ciddi cinsel istismar riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilerek,  risk altınd aolan gençleri hedef alan  SOS Çocukköyü Derneği Girne Gençlik ve Gelişim Merkezi’nin en kısa zamanda açılacağı ifade edildi.